Koti ja Keittiö 9/07
2 ruukkua rucolaa
1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
1 kesäkurpitsa
1 munakoiso
50 g pinjansiemeniä
Marinoitu tofu:
1 pkt (270 g) kiinteää, maustamatonta tofua
3 valkosipulinkynttä
3 rkl soijakastiketta
4 rkl makeaa chilikastiketta
1 rkl öljyä
ripaus cayennenpippuria
ripaus sokeria
Paistamiseen:
tilkka öljyä
Balsamicokastike:
1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl tummaa balsamiviinietikkaa
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
ripaus sokeria
1. Valuta ja kuutioi tofu. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään ja kääntele joukkoon tofukuutiot. Anna maustua jääkaapissa tunnin verran.
2. Revi rucolanlehdet sopiviksi suupaloiksi. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit. Kuutioi kesäkurpitsa ja munakoiso.
3. Paahda pinjansiemenet kuivalla kuumalla pannulla vaaleanruskeiksi. Siirrä siemenet syrjään.
4. Lisää pannulle öljyä ja paista kesäkurpitsa- ja munakoisokuutiot siinä kypsiksi ja kullanruskeiksi. Ota kasvikset pois pannulta ja lisää pannulle hieman öljyä ja paista tofukuutiot kuumalla pannulla kauttaaltaan.
5. Kokoa salaatin ainekset suoraan lautasille. Sekoita balsamicokastikkeen ainekset ja pirskota kastiketta salaatin päälle.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ