Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 9/07

Lämmin tofusalaatti

Valuta ja kuutioi tofu. Kuori ja hienonna valko­si­pu­lin­kynnet. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään ja kääntele joukkoon tofukuutiot. Anna maustua jääkaapissa tunnin verran...

2 ruuk­kua ru­co­laa

1 ra­sia (250 g) kir­sik­ka­to­maat­te­ja

1 ke­sä­kur­pit­sa

1 mu­na­koi­so

50 g pin­jan­sie­me­niä

Ma­ri­noi­tu tofu:

1 pkt (270 g) kiin­te­ää, maus­ta­ma­ton­ta to­fua

3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

3 rkl soi­ja­kas­ti­ket­ta

4 rkl ma­ke­aa chi­li­kas­ti­ket­ta

1 rkl öl­jyä

ri­paus ca­yen­nen­pip­pu­ria

ri­paus so­ke­ria

Pais­ta­mi­seen:

tilk­ka öl­jyä

Bal­sa­mi­co­kas­ti­ke:

1/2 dl olii­vi­öl­jyä

2 rkl tum­maa bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

ri­paus suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

ri­paus so­ke­ria

1. Va­lu­ta ja kuu­ti­oi tofu. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Se­koi­ta kaik­ki ma­ri­na­din ai­nek­set kes­ke­nään ja kään­te­le jouk­koon to­fu­kuu­ti­ot. An­na maus­tua jää­kaa­pis­sa tun­nin ver­ran.

2. Revi ru­co­lan­leh­det so­pi­vik­si suu­pa­loik­si. Huuh­te­le ja hal­kai­se kir­sik­ka­to­maa­tit. Kuu­ti­oi ke­sä­kur­pit­sa ja mu­na­koi­so.

3. Paah­da pin­jan­sie­me­net kui­val­la kuu­mal­la pan­nul­la vaa­le­an­rus­keik­si. Siir­rä sie­me­net syr­jään.

4. Li­sää pan­nul­le öl­jyä ja pais­ta ke­sä­kur­pit­sa- ja mu­na­koi­so­kuu­ti­ot sii­nä kyp­sik­si ja kul­lan­rus­keik­si. Ota kas­vik­set pois pan­nul­ta ja li­sää pan­nul­le hie­man öl­jyä ja pais­ta to­fu­kuu­ti­ot kuu­mal­la pan­nul­la kaut­taal­taan.

5. Ko­koa sa­laa­tin ai­nek­set suo­raan lau­ta­sil­le. Se­koi­ta bal­sa­mi­co­kas­tik­keen ai­nek­set ja pirs­ko­ta kas­ti­ket­ta sa­laa­tin pääl­le.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ