Artikkeli

Koti ja keit­tiö 12/2009

Lämmin rosolli

Keitä porkkanat ja punajuuret kuorineen kypsiksi erillisissä kattiloissa. Anna jäähtyä. Kuori porkkanat ja leikkaa vinoittain viipaleiksi. Kuori ja lohko punajuuret...

4–6 an­nos­ta

500 g pork­ka­noi­ta

4 pu­na­juur­ta

3–4 si­pu­lia

50 g voi­ta

1 rkl olii­vi­öl­jyä

2–3 rkl tuo­ret­ta tim­ja­mia hie­non­net­tu­na

1/2 dl ruo­ko­so­ke­ri­sii­rap­pia tai tum­maa sii­rap­pia

1/2 dl pu­na­vii­niä

3 rkl bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

suo­la­hiu­ta­lei­ta

1. Kei­tä pork­ka­nat ja pu­na­juu­ret kuo­ri­neen kyp­sik­si eril­li­sis­sä kat­ti­lois­sa. An­na jääh­tyä. Kuo­ri pork­ka­nat ja leik­kaa vi­noit­tain vii­pa­leik­si. Kuo­ri ja loh­ko pu­na­juu­ret. Kuo­ri ja hal­kai­se tai loh­ko si­pu­lit.

2. Kuu­men­na voi ja öl­jy pan­nul­la. Li­sää kas­vik­set ja kuul­lo­ta nii­tä het­ki. Li­sää tim­ja­mi, sii­rap­pi, pu­na­vii­ni ja bal­sa­mi­vii­nie­tik­ka ja hau­du­ta 5–10 mi­nuut­tia vä­lil­lä kään­nel­len. Maus­ta mus­ta­pip­pu­ril­la ja suo­lal­la. Tar­joa läm­pi­mä­nä li­ha­ruo­kien li­suk­kee­na.

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirje