Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 3/08

Lämmin hedelmäsalaatti

Pilko kuorittu ananas ja banaanit laakeaan pannuun tai alumiinivuokaan sopiviksi suupaloksi ja lisää mehu, balsa­mi­vii­nie­tikka ja sokeri...

(Oh­je on nel­jäl­le hen­gel­le)

1 tuo­re ana­nas

5–6 kiin­te­ää mi­ni­ba­naa­nia tai 2–3 isom­paa

1/2 ap­pel­sii­nin mehu

1–2 rkl vaa­le­aa bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

1–2 rkl so­ke­ria

pari no­ka­ret­ta mar­ga­rii­nia

Li­säk­si

200 g man­si­koi­ta tai noin 20 pien­tä, ki­ve­tön­tä vii­ni­ry­pä­let­tä

tuo­rei­ta min­tun tai ka­ne­li­ba­si­li­kan leh­tiä ko­ris­te­luun

koo­kas alu­mii­ni­vuo­ka tai vas­taa­va as­tia

1. Pil­ko kuo­rit­tu ana­nas ja ba­naa­nit laa­ke­aan pan­nuun tai alu­mii­ni­vuo­kaan so­pi­vik­si suu­pa­lok­si ja li­sää mehu, bal­sa­mi­vii­nie­tik­ka ja so­ke­ri. Se­koi­ta, kun­nes so­ke­ri on su­la­nut lie­meen.

2. Nos­ta as­tia koh­ta­lai­sen kuu­man gril­liin epä­suo­ral­le läm­möl­le ja sul­je kan­si.

3. Se­koi­ta sil­loin täl­löin, kun­nes seos on kuu­maa.

4. Li­sää pin­nal­le vie­lä pe­ra­tut, loh­ko­tut man­si­kat ja/tai pes­tyt vii­ni­ry­pä­leet. Ko­ris­te­le pin­ta yr­til­lä ja nos­ta tar­jol­le.

Val­mis­tu­soh­je on ul­kog­ril­lil­le. Uu­nis­sa val­mis­tat sa­laa­tin kier­toil­mag­ril­lil­lä tai gril­li­vas­tuk­sil­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ