Koti ja Keittiö 3/08
(Ohje on neljälle hengelle)
1 tuore ananas
5–6 kiinteää minibanaania tai 2–3 isompaa
1/2 appelsiinin mehu
1–2 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
1–2 rkl sokeria
pari nokaretta margariinia
Lisäksi
200 g mansikoita tai noin 20 pientä, kivetöntä viinirypälettä
tuoreita mintun tai kanelibasilikan lehtiä koristeluun
kookas alumiinivuoka tai vastaava astia
1. Pilko kuorittu ananas ja banaanit laakeaan pannuun tai alumiinivuokaan sopiviksi suupaloksi ja lisää mehu, balsamiviinietikka ja sokeri. Sekoita, kunnes sokeri on sulanut liemeen.
2. Nosta astia kohtalaisen kuuman grilliin epäsuoralle lämmölle ja sulje kansi.
3. Sekoita silloin tällöin, kunnes seos on kuumaa.
4. Lisää pinnalle vielä peratut, lohkotut mansikat ja/tai pestyt viinirypäleet. Koristele pinta yrtillä ja nosta tarjolle.
Valmistusohje on ulkogrillille. Uunissa valmistat salaatin kiertoilmagrillillä tai grillivastuksilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2