Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 08/07

Lammasvartaat, grillattuja kasviksia ja mintulla maustettua vuohen­juus­to­jo­gurt­ti­kas­ti­ketta

Leikkaa lampaanliha pitkiksi, noin sentin paksuisiksi suikaleiksi. Valmista marinadi: sekoita mausteet öljyyn...

600 g lam­paan ul­ko­fi­lee­tä tai pais­tia

Ma­ri­na­di:

3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä hie­non­net­tu­na

yh­den sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

3/4 dl olii­vi­öl­jyä

ri­paus suo­laa

hie­man rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Li­säk­si:

pui­sia tai me­tal­li­sia var­ras­tik­ku­ja

1 pie­ni ke­sä­kur­pit­sa

1 pie­ni mu­na­koi­so

Vuo­hen­juus­to-jo­gurt­ti­kas­ti­ke:

2 dl maus­ta­ma­ton­ta jo­gurt­tia

150 g peh­me­ää vuo­hen­juus­toa (chèvre)

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä hie­non­net­tu­na

3 rkl tuo­ret­ta mint­tua hie­non­net­tu­na

1/4 tl suo­laa

1 maus­te­mit­ta mus­ta­pip­pu­ria

1. Leik­kaa lam­paan­li­ha pit­kik­si, noin sen­tin pak­sui­sik­si sui­ka­leik­si. Val­mis­ta ma­ri­na­di: se­koi­ta maus­teet öl­jyyn. Pyö­räy­tä lam­paan­li­ha­pa­lat ma­ri­na­diin, pei­tä kul­ho kel­mul­la ja an­na maus­tua pari tun­tia.

2. Val­mis­ta kas­ti­ke se­koit­ta­mal­la jo­gurt­tiin vuo­hen­juus­to ja maus­teet. An­na maus­tua jää­kaa­pis­sa en­nen tar­joi­lua.

3. Huuh­te­le ja leik­kaa ke­sä­kur­pit­sa ja mu­na­koi­so pit­kit­täin ohuik­si vii­pa­leik­si esi­mer­kik­si juus­to­höy­läl­lä. Le­vi­tä mu­na­koi­so­vii­pa­leet leik­kuu­lau­dal­le ja ri­pot­te­le pääl­le suo­laa, an­na le­vä­tä het­ken ja pyy­hi suo­la ja pin­taan nous­sut nes­te pois ta­lous­pa­pe­ril­la.

4. Pu­jo­ta lam­mas­sui­ka­leet li­o­tet­tui­hin pui­siin tai öl­jyt­tyi­hin me­tal­li­siin var­ras­tik­kui­hin. Gril­laa var­taat kaut­taal­taan kyp­sik­si. Gril­laa myös kas­vis­vii­pa­leet mo­lem­min puo­lin.

Vink­ki!  Saat kas­tik­kees­ta sa­ke­am­paa eli tah­na­mai­sem­paa kun va­lu­tat jo­gur­tin ker­ta­käyt­töi­ses­sä kah­vi­suo­dat­ti­mes­sa en­nen käyt­töä tai val­mis­tat sen turk­ki­lai­ses­ta jo­gur­tis­ta.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ