Koti ja Keittiö 08/07
600 g lampaan ulkofileetä tai paistia
Marinadi:
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
yhden sitruunan raastettu kuori
3/4 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa
hieman rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
puisia tai metallisia varrastikkuja
1 pieni kesäkurpitsa
1 pieni munakoiso
Vuohenjuusto-jogurttikastike:
2 dl maustamatonta jogurttia
150 g pehmeää vuohenjuustoa (chèvre)
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
1/4 tl suolaa
1 maustemitta mustapippuria
1. Leikkaa lampaanliha pitkiksi, noin sentin paksuisiksi suikaleiksi. Valmista marinadi: sekoita mausteet öljyyn. Pyöräytä lampaanlihapalat marinadiin, peitä kulho kelmulla ja anna maustua pari tuntia.
2. Valmista kastike sekoittamalla jogurttiin vuohenjuusto ja mausteet. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.
3. Huuhtele ja leikkaa kesäkurpitsa ja munakoiso pitkittäin ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Levitä munakoisoviipaleet leikkuulaudalle ja ripottele päälle suolaa, anna levätä hetken ja pyyhi suola ja pintaan noussut neste pois talouspaperilla.
4. Pujota lammassuikaleet liotettuihin puisiin tai öljyttyihin metallisiin varrastikkuihin. Grillaa vartaat kauttaaltaan kypsiksi. Grillaa myös kasvisviipaleet molemmin puolin.
Vinkki! Saat kastikkeesta sakeampaa eli tahnamaisempaa kun valutat jogurtin kertakäyttöisessä kahvisuodattimessa ennen käyttöä tai valmistat sen turkkilaisesta jogurtista.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2