Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 6-7/2010 KUVA UL­LA­MAI­JA HÄN­NI­NEN

Lakritsi-raparperijäädyke ja rapar­pe­ri­sii­rappi

Kuori ja paloittele raparperinvarret. Laita raparperinvarret, sokeri, sitruunamehu ja tilkka vettä kattilaan...

noin 1 l

3 ra­par­pe­rin­vart­ta

1/2 dl so­ke­ria

puo­len sit­ruu­nan mehu

tilk­ka vet­tä

(2 lii­va­te­leh­teä)

5 dl vis­pi­ker­maa

5 kel­tu­ais­ta

1 dl to­mu­so­ke­ria

1 pss (60 g) ma­ren­ke­ja

noin 1/2 dl lak­rit­si­kas­ti­ket­ta

Ra­par­pe­ri­sii­rap­pi:

500 g ra­par­pe­ria

3 dl vet­tä

so­ke­ria 50 g (0,6 dl) / 1 dl me­hua

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

1. Kuo­ri ja pa­loit­te­le ra­par­pe­rin­var­ret. Lai­ta ra­par­pe­rin­var­ret, so­ke­ri, sit­ruu­na­me­hu ja tilk­ka vet­tä kat­ti­laan. Kuu­men­na ja hau­du­ta, kun­nes ra­par­pe­ri peh­me­nee. Jääh­dy­tä.

2. Lai­ta lii­va­te­leh­det kyl­mään ve­teen li­ko­a­maan. Lii­va­te­leh­tien käyt­tö ei ole vält­tä­mä­tön­tä, mut­ta ne pi­tä­vät jää­dyk­keen ka­sas­sa, kun se al­kaa su­laa.

3. Vat­kaa kel­tu­ai­set ja to­mu­so­ke­ri vaah­dok­si. Vaah­do­ta ker­ma. Se­koi­ta vaah­dot kes­ke­nään. Liu­o­ta lii­va­te­leh­det tilk­kaan kuu­maa vet­tä ja li­sää seos jää­dy­ke­mas­saan. Mu­ren­na jouk­koon ma­ren­git ja se­koi­ta.

4. Vuo­raa pit­kä­no­mai­nen vuo­ka kel­mul­la. Lai­ta vuo­kaan ker­rok­sit­tain jää­dy­ke­mas­saa, ra­par­pe­ri­hil­lo­ket­ta ja lak­rit­si­kas­ti­ket­ta. Pei­tä kel­mul­la ja an­na jää­tyä pa­kas­ti­mes­sa vä­hin­tään 4–6 tun­tia, mie­lel­lään seu­raa­vaan päi­vään.

5. Val­mis­ta ra­par­pe­ri­sii­rap­pi. Pa­loit­te­le ra­par­pe­rit. Kei­tä ra­par­pe­ri­pa­lo­ja ja vet­tä kat­ti­las­sa 10–15 mi­nuut­tia, kun­nes ra­par­pe­rit peh­me­ne­vät. Sii­vi­löi seos ja kaa­da puh­taa­seen kat­ti­laan. Jos ha­lu­at kir­kas­ta sii­rap­pia, sii­vi­löi seos si­de­har­son läpi. Li­sää tar­vit­ta­va mää­rä so­ke­ria (50 g / 1 dl val­mis­ta me­hua) ja sit­ruu­na­me­hu. Kei­tä se­os­ta noin 5 mi­nuut­tia, kun­nes se sa­ke­nee sii­rap­pi­mai­sek­si. Jääh­dy­tä ja säi­ly­tä vii­le­äs­sä. Tar­joa jäl­ki­ruo­ka­kas­tik­kee­na jää­dyk­keen kera.

Vink­ki! Ra­par­pe­ri­sii­rap­pi säi­lyy vii­le­äs­sä pit­kään. Se so­pii niin jäl­ki­ruo­ka­kas­tik­keek­si kuin juo­mien maus­ta­mi­seen­kin. Ko­kei­le esi­mer­kik­si ra­par­pe­ri­sii­ra­pil­la maus­tet­tua sit­ruu­na-li­mo­na­dia, ki­ven­näis­vet­tä tai kuo­hu­vii­niä.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 50 min + jää­ty­mi­sai­ka 4–6 t

Lue Myös

Matchajäätelö, suklaakastike ja kookosgranolaa

Matchajäätelö, suklaakastike ja kookosgranolaa

Vadelmaiset éclair-leivokset

Matchajäätelö, suklaakastike ja kookosgranolaa

Matchajäätelö, suklaakastike ja kookosgranolaa

Vadelmaiset éclair-leivokset

Punaisten marjojen mousse

Hedelmäinen piimätorttu ja marjoja

Pähkinäinen karviais-omenarulla

Eeron suklaa-lakritsifondant

Suola­päh­ki­nät­ryf­felit

Suklainen espressoboston

Eeron suklaa-lakritsifondant

Suola­päh­ki­nät­ryf­felit

Suklainen espressoboston

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 5/2021?

Leivo vadelmainen juustokakku uunipellillä

Sami Sykkö: ”Taiteilen sisustajana hyvän maun ja mauttomuuden rajapinnassa”

Vaate­suun­nit­telija Katri Niskanen: ”Olen minimalisti vaatteiden suhteen, mutta kotona pidän runsaudesta”

Kirsi Koiviston perhe asuu puutalossa. "Ei haittaa, jos vähän vetää, kunhan lattia narisee kotoisasti askelten alla."

Perhe vaihtoi omakotitalon kerrostaloon

Mian ja Björnin kodissa vanhat rakkaat mööpelit pysyvät, mutta ideat ja seinien värit vaihtuvat

Vanhasta kunnalliskodista remontoitiin kartano kovalla työllä

Muotoilija Katriina Nuutisen kodissa yhdistyvät kirpputorilöydöt ja designklassikot

Paluu juurille ja opettajan uranvaihto: Keltainen puutalo on nyt koti ja työpaikka

Sitruuna-rosma­rii­ni­hu­na­jalla maustettua uunibroileria, perunoita ja pikkuparsaa

Pääsiäisen kivat koristeet

Bloggari Sara Ticklen koti on ilmava kuin loft

Helsin­ki­läis­perheen kodissa katsellaan keskustan puistomaisemia kaari-ikkunoista

Vaaleansinisen monet sävyt: poimi ideat ja ihastu!

Toffee-suklaahippukeksi pellillä

Näin teet kylpyhuoneesta toimivan: parhaat säily­tys­rat­kaisut

Tekstii­li­suun­nit­telija Hanna Elevantin perhe elää hyvää arkea Karjalohjan kirkonkylällä

Leivo pelti­ba­naa­ni­kakku maapäh­ki­nä­voi­kuor­ru­tuk­sella

Uuden kodin vanhat seinät

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 5/2021?

Leivo vadelmainen juustokakku uunipellillä

Sami Sykkö: ”Taiteilen sisustajana hyvän maun ja mauttomuuden rajapinnassa”

Vaate­suun­nit­telija Katri Niskanen: ”Olen minimalisti vaatteiden suhteen, mutta kotona pidän runsaudesta”

Kirsi Koiviston perhe asuu puutalossa. "Ei haittaa, jos vähän vetää, kunhan lattia narisee kotoisasti askelten alla."

Perhe vaihtoi omakotitalon kerrostaloon

Mian ja Björnin kodissa vanhat rakkaat mööpelit pysyvät, mutta ideat ja seinien värit vaihtuvat

Vanhasta kunnalliskodista remontoitiin kartano kovalla työllä

Muotoilija Katriina Nuutisen kodissa yhdistyvät kirpputorilöydöt ja designklassikot

Paluu juurille ja opettajan uranvaihto: Keltainen puutalo on nyt koti ja työpaikka

Sitruuna-rosma­rii­ni­hu­na­jalla maustettua uunibroileria, perunoita ja pikkuparsaa

Pääsiäisen kivat koristeet

Bloggari Sara Ticklen koti on ilmava kuin loft

Helsin­ki­läis­perheen kodissa katsellaan keskustan puistomaisemia kaari-ikkunoista

Vaaleansinisen monet sävyt: poimi ideat ja ihastu!

Toffee-suklaahippukeksi pellillä

Näin teet kylpyhuoneesta toimivan: parhaat säily­tys­rat­kaisut

Tekstii­li­suun­nit­telija Hanna Elevantin perhe elää hyvää arkea Karjalohjan kirkonkylällä

Leivo pelti­ba­naa­ni­kakku maapäh­ki­nä­voi­kuor­ru­tuk­sella

Uuden kodin vanhat seinät

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.