Koti ja Keittiö 10/06
3 dl lakkoja
7 dl vettä
3/4 dl sokeria
1 vaniljatanko
3–4 rkl perunajauhoja
2–3 rkl lakkalikööriä
Valkosuklaavaahto:
2 dl vispikermaa
100 g valkosuklaata
1/2 tl vaniljasokeria
1. Mittaa vesi, sokeri ja perunajauhot kattilaan. Lisää halkaistu vaniljatanko. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna kiehahtaa, jolloin kiisseli sakenee. Poista vaniljatanko ja lisää lakat. Mausta lopuksi lakkaliköörillä. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
2. Valmista valkosuklaavaahto hieman ennen tarjoilua. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja anna hieman jäähtyä. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita kerma vähissä erissä valkosuklaaseen. Mausta vaahto vaniljasokerilla.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ