Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 10/06

Lakkakiisseli ja valko­suk­laa­vaahto

Mittaa vesi, sokeri ja perunajauhot kattilaan. Lisää halkaistu vaniljatanko. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna kiehahtaa, jolloin kiisseli sakenee...

3 dl lak­ko­ja

7 dl vet­tä

3/4 dl so­ke­ria

1 va­nil­ja­tan­ko

3–4 rkl pe­ru­na­jau­ho­ja

2–3 rkl lak­ka­li­köö­riä

Val­ko­suk­laa­vaah­to:

2 dl vis­pi­ker­maa

100 g val­ko­suk­laa­ta

1/2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1. Mit­taa vesi, so­ke­ri ja pe­ru­na­jau­hot kat­ti­laan. Li­sää hal­kais­tu va­nil­ja­tan­ko. Kuu­men­na kie­hu­vak­si koko ajan se­koit­ta­en ja an­na kie­hah­taa, jol­loin kiis­se­li sa­ke­nee. Pois­ta va­nil­ja­tan­ko ja li­sää la­kat. Maus­ta lo­puk­si lak­ka­li­köö­ril­lä. An­na jääh­tyä en­nen tar­joi­lua.

2. Val­mis­ta val­ko­suk­laa­vaah­to hie­man en­nen tar­joi­lua. Su­la­ta val­ko­suk­laa ve­si­hau­tees­sa ja an­na hie­man jääh­tyä. Vat­kaa ker­ma peh­me­äk­si vaah­dok­si. Se­koi­ta ker­ma vä­his­sä eris­sä val­ko­suk­laa­seen. Maus­ta vaah­to va­nil­ja­so­ke­ril­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ