SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAT SANNA PEURAKOSKI KOTI JA KEITTIÖ 10/2012
n. 12 leivosta
1 pkt (400 g) pakaste-murotaikinaa
Väliin:
1 ½ dl kiinteää lakkahilloa tai lakkamarmeladia
Päälle:
n. 3 ½ dl tomusokeria
sitruunamehua ja/tai vettä
1. Kauli sulatettu murotaikina jauhotetulla pöydällä hieman A4-arkkia suuremmaksi levyksi. Leikkaa levy kahtia. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, tai kunnes taikina on kypsää ja hieman tummemman ruskeaa reunoilta. Anna jäähtyä.
2. Levitä lakkahilloa levyille ja nosta päällekkäin, hillopuolet vastakkain.
3. Siivilöi tomusokeri kulhoon. Lisää sitruunamehu-vesiseosta tippa kerrallaan, kunnes seos on sen verran juoksevaa, että saat levitettyä sen levyn päälle. Nosta jääkaappiin vetäytymään vähintään
6 tunniksi, mielellään yön yli.
4. Leikkaa veitsellä annospaloiksi.
Vinkki: Kauniin raidoituksen saat, kun sekoitat ruokalusikalliseen tomusokerikuorrutusta hieman espressopikajauhetta. Valuta teelusikan avulla kahviseoksesta vaakaraitoja kuorrutteen päälle. Ota puhdas cocktailtikku ja vedä tikkua pystysuoraan, niin kahviraitoihin tulee aaltomaisuutta.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2