Artikkeli

Kylmä sitruunakohokas

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Kiedo annosvuokien ympärille foliosta kaulukset, jotka nousevat pari senttiä reunojen yli...

4 lii­va­te­leh­teä

2 dl kuo­hu- tai vis­pi­ker­maa

2 ka­nan­mu­naa

1 dl so­ke­ria

kah­den sit­ruu­nan mehu ja

kuo­ret raas­tet­tu­na

● Ko­ris­te­luun: sit­ruu­na­vii­pa­lei­ta

1. Li­o­ta lii­va­te­leh­det kyl­mäs­sä ve­des­sä. Kie­do an­nos­vuo­kien ym­pä­ril­le fo­li­os­ta kau­luk­set, jot­ka nou­se­vat pari sent­tiä reu­no­jen yli.

2. Vaah­do­ta ker­ma.

3. Erot­te­le val­ku­ai­set ja kel­tu­ai­set. Mit­taa kel­tu­ais­ten jouk­koon 3/4 dl so­ke­ria ja val­ku­ais­ten jouk­koon 1/4 dl so­ke­ria.

4. Vaah­do­ta kel­tu­ai­set ja so­ke­ri.

5. Kuu­men­na sit­ruu­na­me­hu ja su­la­ta sii­hen li­o­te­tut lii­vat­teet. Kaa­da sit­ruu­na­me­hu­lii­va­te­se­os ohu­e­na nau­ha­na kel­tu­ais-so­ke­ri­vaah­toon koko ajan se­koit­ta­en. Li­sää raas­tet­tu sit­ruu­nan kuo­ri ja ker­ma­vaah­to.

6. Vat­kaa val­ku­ai­set ja so­ke­ri vaah­dok­si ja li­sää ne ker­ma-kel­tu­ais­se­ok­seen.

7. Kaa­da seos vuo­kiin ja an­na jäh­met­tyä kyl­mäs­sä pari tun­tia. Pois­ta fo­li­ot ja ko­ris­te­le sit­ruu­na­vii­pa­leil­la.

Val­mis­tu­sai­ka: 20 min +

jäh­met­ty­mi­sai­ka noin 2 t

Vai­keu­sas­te: mel­ko help­po

Hin­ta: 4,50 €

Koti ja keit­tiö 3/2004