Artikkeli

KU­VAT JES BUUS­MANN

Kylmä perunasalaatti

Peruna on makoisa terveyspommi

4 hen­gel­le

400 g uu­sia pe­ru­noi­ta

1 nip­pu re­tii­se­jä

1 nip­pu kei­tet­tyä, vih­re­ää par­saa

1 iso pu­na­si­pu­li

hie­non­net­tu­ja yrt­te­jä, esim. lips­tik­kaa ja sal­vi­aa

Kas­ti­ke:

1 ½ dl olii­vi­öl­jyä

bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

suo­laa

1 tl di­jo­nin­si­nap­pia

1. Pese pe­ru­nat ja leik­kaa ne pie­nik­si kuu­ti­oik­si. Lai­ta ne kie­hu­vaan, suo­lal­la maus­tet­tuun ve­teen ja kei­tä ne na­pa­koik­si. Kei­tä myös par­sa.

2. Vii­pa­loi re­tii­sit ohuik­si sii­vuik­si.

3. Se­koi­ta kaik­ki ai­nek­set kes­ke­nään kul­hos­sa.

4. Val­mis­ta kas­ti­ke se­koit­ta­mal­la kaik­ki ai­nek­set kes­ke­nään. Tar­kis­ta maku ja va­lu­ta kas­ti­ke sa­laa­til­le.

5. Tar­joa esi­mer­kik­si pais­te­tun ka­nan tai lo­hen li­säk­kee­nä.