200 g vehnäleipää
1 dl oliiviöljyä
2–4 valkosipulinkynttä
2 tl kuminaa
750 g tomaatteja
1 kurkku
1 vihreä paprika
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
2 tl chilirouhetta tai
makeaa chilikastiketta
2 rkl punaviinietikkaa
Tarjoiluun:
kurkku- ja paprikakuutioita
1. Kuori leipä ja kuutioi se pieniksi paloiksi. Pane palat kulhoon ja kaada päälle oliiviöljy. Lisää murskatut valkosipulinkynnet ja kuminansiemenet. Anna seistä puolisen tuntia.
2. Kalttaa sillä välin tomaatit, kuori, halkaise ja poista siemenet. Paloittele kuutioiksi.
3. Kuori kurkku, jätä kolmasosa kurkusta tarjoiluun ja kuutioi loput. Tee sama paprikalle.
4. Pane tomaatti-, kurkku- ja paprikakuutiot kulhoon, lisää pehmennyt leipä ja soseuta seos hienoksi. Jos seos on hyvin paksua, lisää vettä tarvittaessa.
5. Mausta suolalla, pippurilla, chilirouheella ja etikalla.
6. Anna keiton seistä kylmässä noin tunnin ennen tarjoilua. Jos haluat keitosta hellepäivän herkkua, lisää siihen jääpaloja juuri ennen tarjoilua.
Hyvä tietää:
Gazpacho eli kylmä kasviskeitto on espanjalaista helleruokaa. Se sopii hyvin myös Suomen kuumiin kesäpäiviin, jolloin lämmintä ruokaa ei erityisemmin kaipaa.
Koti ja keittiö 6-7/2002
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2