MARI HARJULA • KUVAT ARTO VUOHELAINEN KOTI JA KEITTIÖ 9/2013
250 g kvinoaa
puolikas kurkku
3 tomaattia
1 granaattiomena
2–3 rkl hienonnettua minttua
2 rkl hienonnettua korianteria
2–3 rkl hienonnettua persiljaa
yhden sitruunan puristettu mehu
½ dl oliiviöljyä
½ tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1. Keitä kvinoa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin.
2. Halkaise kurkku ja kaavi sen sisus pois lusikalla. Kuutioi kurkku.
3. Halkaise granaattiomena ja raaputa siemenet irti lusikalla.
4. Tee tomaatteihin pieni ristiviilto terävällä veitsellä ja purista siemenet ulos. Halkaise tomaatit, poista kanta ja kuutioi tomaatit.
5. Sekoita kasviskuutiot ja granaattiomenan siemenet kvinoan joukkoon. Lisää mausteet ja öljy ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua viileässä ennen tarjoilua.
6. Tarjoa sellaisenaan tai maustamattoman jogurtin kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2