Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 11/06

Kurpitsasiirappi

Pilko kurpitsat ja pane ne kattilaan veden ja mausteiden kanssa. Keitä seosta hiljalleen, kunnes neste muuttuu siirappimaiseksi, noin 15 minuuttia...

150 g kuo­rit­tua kur­pit­saa

2 1/2 dl vet­tä

2 dl so­ke­ria

8 nei­lik­kaa

1/2 tl ka­ne­lia

1. Pil­ko kur­pit­sat ja pane ne kat­ti­laan ve­den ja maus­tei­den kans­sa.

2. Kei­tä se­os­ta hil­jal­leen, kun­nes nes­te muut­tuu sii­rap­pi­mai­sek­si, noin 15 mi­nuut­tia.

3. Sii­vi­löi sii­rap­pi erik­seen ja käy­tä kur­pit­sa­pa­lat juus­to­tor­tun täyt­tees­sä.

4. Tar­joa jääh­ty­nyt­tä kur­pit­sa­sii­rap­pia val­ko­ho­me-, vuo­hen­mai­to- tai rans­ka­lai­sen Com­te-juus­ton kera.