Koti ja Keittiö 11/06
(20 kpl)
4 dl vettä
50 g tuorehiivaa
1 dl kurpitsasosetta (ks. Kurpitsasoseen ohje)
1/2 dl öljyä
1–1 1/2 tl suolaa
1/2 dl rouhittuja kurpitsansiemeniä
2 1/2 rkl siirappia
8 dl sämpylä- tai hiivaleipäjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
Lisäksi:
vehnäjauhoja leipomiseen
tilkka maitoa voiteluun
kurpitsansiemeniä koristeeksi
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää kurpitsasose, öljy, suola, rouhitut kurpitsansiemenet ja siirappi. Alusta joukkoon jauhot. Nosta taikina sivuun ja peitä liinalla.
2. Anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi eli noin puoli tuntia.
3. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälleja vaivaa se pitkäksi pötköksi. Leikkaa pötkö 20 osaan ja pyörittele palat sämpylöiksi.
4. Nosta sämpylät leivinpaperille pellille. Kohota noin 10 minuuttia.
5. Sipaise pintaan maitoa ja ripottele päälle kurpitsansiemeniä.
6. Paista uunissa 225 asteessa 12–15 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2