Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 11/06

Kurpitsamakeiset

Pane ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen noin tunti, kunnes liemi karamellisoituu...

4 dl kuo­rit­tua ja ohu­eh­koik­si sui­ka­leik­si lei­kat­tua kur­pit­saa

1 dl sit­ruu­na­me­hua

1 dl vet­tä

2 dl so­ke­ria

2 hil­lot­tua ko­ko­nais­ta in­ki­vää­riä

1. Pane ai­nek­set kat­ti­laan ja kei­tä hil­jal­leen noin tun­ti, kun­nes lie­mi ka­ra­mel­li­soi­tuu.

2. Nos­ta kur­pit­sa­pa­lat esim. uu­ni­pel­lin pääl­le ase­te­tun ti­he­än ri­ti­län pääl­le va­lu­maan yön ajak­si. Kään­te­le pa­lo­ja pari ker­taa.

3. Kään­te­le pa­lat hie­nos­sa so­ke­ris­sa juu­ri en­nen tar­joi­lua.