SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLA KOTI JA KEITTIÖ 10/2014
4 annosta
2 dl kvinoaa
3 dl kasvislientä
1 kg kuorellista kurpitsaa
250 g kirsikkatomaatteja
3 rkl öljyä
muutama oksa timjamia
(sormi)suolaa, mustapippuria myllystä
200 g vuohenmaitofetaa
2 dl paahdettuja siemeniä tai pähkinöitä
6 dl rucolaa tai versoseosta
Kastike:
¾ dl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
2 tl juoksevaa hunajaa
½ tl sormisuolaa, esim. Maldon
¼ tl mustapippuria myllystä
1. Keitä kvinoa alla olevan ohjeen mukaan.
2. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Levitä palat pellille ja laita mukaan timjaminoksia. Paista öljyllä hunnutettuina 225 asteessa 20–45 minuuttia riippuen palojen koosta. Mausta kypsät palat suolalla ja pippurilla.
3. Sekoita kastikkeen kaikki ainekset keskenään.
4. Laita lämmin, keitetty kvinoa kulhoon. Lisää joukkoon kurpitsat ja kastike. Sekoita hyvin. Lisää murusteltu juusto, siemenet ja rucola.
Kvinoan keitto-ohje
Keitä kvinoa ohjeen mukaan, niin se ei puuroudu eikä maistu kitkerältä.
2 dl kvinoaa
3 dl kasvislientä
1. Huuhtele kvinoa huolellisesti tiheässä siivilässä kylmällä vedellä. Jätä kvinoa valumaan siivilään noin 15 minuutiksi. Ravistele siivilää valutuksen aikana, niin saat kaiken veden pois.
2. Kiehauta kasvisliemi kattilassa. Kuullota samanaikaisesti valutettua kvinoaa kuivalla, kuumalla paistinpannulla noin minuutti, tai kunnes kvinoa paahtuu hieman ja se alkaa tuoksua.
3. Laita paahdettu kvinoa kasvisliemeen. Anna porista osittain kannen alla miedohkolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Katso tarkka keittoaika pakkauksen kyljestä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2