SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLA KOTI JA KEITTIÖ 10/2014
PANCETALLA JA SIEMENILLÄ SILATTU KURPITSAKEITTO
4 annosta
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
800 g kurpitsaa ilman kuorta ja siemeniä
3 rkl oliiviöljyä
noin 9 dl kasvislientä
2 dl kuohukermaa
¼ tl chilirouhetta myllystä
¼ tl mustapippuria myllystä
Päälle:
paahdettuja siemeniä
timjaminoksia tai muita tuoreyrttejä
pancettaa tai pekonia
1. Kuori ja kuutioi sipulit ja kurpitsat. Kuullota niitä hetki öljyssä kattilassa.
2. Lisää sen verran kasvislientä, että kurpitsat peittyvät. Kiehauta seos ja vähennä lämpö keskilämmölle. Keitä 25 minuuttia tai kunnes kurpitsat ovat kypsiä.
3. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma ja sen verran kasvislientä, että keitto on sopivan sakeaa. Sekoita ja anna kiehahtaa.
4. Mausta chilillä ja pippurilla. Suolaa ei välttämättä tarvita, sillä kasvisliemi on itsessään suolaista. Koristele keitto paistetulla pancetalla tai pekonilla, siemenillä ja yrteillä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2