Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 11/06

Kurpitsa-juustotorttu ja musta­he­ruk­ka­mar­ja­hilloke

Sekoita kurpitsasiirappi ja tuorejuusto. Soseuta kurpitsa ja yhdistä sose tuorejuuston ja kurpitsasiirapin seokseen...

(6:lle)

150 g kur­pit­sa­sii­ra­pis­sa

kyp­sen­net­tyä kur­pit­saa (ks. Kur­pit­sa­sii­ra­pin oh­je)

1 dl kur­pit­sa­sii­rap­pia

2 pkt (à 200 g) peh­me­ää tuo­re­juus­toa

4 lii­va­te­leh­teä

1/2 dl ap­pel­sii­ni­me­hua

Poh­ja:

100 g Di­ges­ti­ve-kek­se­jä

50 g juok­se­vaa mar­ga­rii­nia

Mus­ta­he­ruk­ka-mar­ja­hil­lo­ke:

5 dl pa­kas­tet­tu­ja mus­ta­he­ru­koi­ta, va­del­mia ja mus­ti­koi­ta

1 dl hil­lo­so­ke­ria

1. Se­koi­ta kur­pit­sa­sii­rap­pi ja tuo­re­juus­to. So­seu­ta kur­pit­sa ja yh­dis­tä sose tuo­re­juus­ton ja kur­pit­sa­sii­ra­pin se­ok­seen.

2. Pane lii­vat­teet li­ko­a­maan kyl­mään ve­teen.

3. Rou­hi kek­sit pie­nik­si mu­ruik­si ja li­sää ras­va. Le­vi­tä kek­si­se­os ta­sai­sek­si ker­rok­sek­si ir­to­poh­ja­vuo­kaan.

4. Pu­ris­ta lii­vat­teet kui­vik­si ja li­o­ta ne tilk­kaan kie­hu­vaa ap­pel­sii­ni­me­hua. Kaa­da lii­va­te­se­os ohu­e­na nau­ha­na tuo­re­juus­to­se­ok­seen ja se­koi­ta täy­te ta­sai­sek­si.

5. Ku­moa tuo­re­juus­to­täy­te poh­jal­le, ta­soi­ta pin­ta ja nos­ta pei­tet­ty­nä vii­le­ään vä­hin­tään 3 tun­nik­si.

6. Val­mis­ta mus­ta­he­ruk­ka-mar­ja­hil­lo­ke. Pane kat­ti­laan su­la­te­tut pa­kas­te­mar­jat ja hil­lo­so­ke­ri.

7. Kei­tä hil­jal­leen noin 10 mi­nuut­tia ja nos­ta si­vuun jääh­ty­mään. Not­kis­ta hil­lo­ket­ta tar­vit­ta­es­sa ve­si­til­kal­la en­nen tar­joi­lua.

8. Tar­joa juus­to­tort­tu mar­ja­hil­lok­keen kans­sa.