Toimittaja Sanna Kekäläinen
Kuvat Kirsi-Marja Savola
Viinisuositus Sari Sirén
Koti ja keittiö 10/2016
4 annosta
1,5 kg oranssia kurpitsaa
8–12 kiinteää perunaa
2 solo-valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
200 g vihreitä papuja
3 dl keitettyjä (voi)papuja
1 tuuhea nippu rucolaa
Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 tl Sriracha-chilikastiketta
1 tl juoksevaa hunajaa
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
1. Leikkaa kurpitsa kuorettomiksi, siemenettömiksi lohkoiksi. Pese tai kuori perunat ja halkaise ne. Laita kurpitsat, perunat ja valkosipulit leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Valuta päälle öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes palat ovat kypsiä.
2. Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään.
3. Keitä vihreät pavut kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Yhdistä kasvikset keskenään. Lisää joukkoon keitetyt voipavut. Kaada päälle kastike. Viimeistele rucolalla.
Vinkki! Voit halutessasi raastaa joukkoon parmesaania tai muuta jääkaapista löytyvää juustoa.
Viinisuositus:
Mausteinen ja kypsän sitruksinen Collavini Chardonnay dei Sassi Cavi 2015, Friuli, 11,99 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2