Artikkeli

Kurkumamunuaiset

1 mu­nu­ai­nen

100 g herk­ku­sie­niä

2 rkl öl­jyä

2 rkl veh­nä­jau­ho­ja

2 tl kur­ku­maa

1/2 tl cur­rya

1 tl suo­laa

noin 2 dl kuu­maa vet­tä

2 dl sme­ta­naa tai ker­maa

1 rkl sher­ryä tai kon­jak­kia

pip­pu­ria

tuo­rei­ta yrt­te­jä

1. Hal­kai­se ja huuh­te­le mu­nu­ai­set. Voit vie­lä li­ot­taa nii­tä puo­li tun­tia väl­jäs­sä kyl­mäs­sä ve­des­sä. Va­lu­ta ja kui­vaa mu­nu­ai­set hy­vin ja leik­kaa ohuik­si vii­pa­leik­si.

2. Vii­pa­loi sie­net.

3. Kuu­men­na pais­tin­pan­nul­la öl­jys­sä kur­ku­ma ja cur­ry ja paah­da mu­nu­ais­vii­pa­leet ja sie­net maus­tei­den kans­sa. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Nos­ta li­hat ja sie­net si­vuun.

4. Li­sää jau­hot pan­nuun ja an­na paah­tua. Kaa­da jouk­koon kuu­ma vesi. Kei­tä mu­nu­ai­sia kas­tik­kees­sa kun­nes ne ovat peh­mei­tä. Li­sää ker­ma tai sme­ta­na. Voit hau­dut­taa mu­nu­ai­set myös uu­nis­sa kas­tik­kees­saan.

Koti ja keit­tiö 5/2002