Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 1-2/08

Kuorrutetut lohi-katkarapuleivät

(Nel­jäl­le hen­gel­le)

4 isoa ruis­paah­to­lei­pä­vii­pa­let­ta tai ruis­lei­pä­pa­laa

8 tuo­ret­ta par­saa

600 g kir­jo­loh­ta fi­lee­nä

1 rkl öl­jyä

ri­paus suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1 pss (180 g) iso­ja kat­ka­ra­pu­ja

Kuor­ru­tus­kas­ti­ke:

50 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

3 rkl veh­nä­jau­ho­ja

3 dl mai­toa

hyp­py­sel­li­nen mus­kot­tia

100 g manc­he­go­juus­toa

1 kel­tu­ai­nen

1. Le­vi­tä lei­pä­vii­pa­leet pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le. Kuo­ri par­sat ohu­el­ti ja kei­tä kyp­sik­si.

2. Pois­ta lo­hi­fi­lees­tä ruo­dot ja leik­kaa se nel­jään osaan. Pais­ta lo­hi­vii­pa­leet pan­nul­la öl­jys­sä mo­lem­min puo­lin kyp­sik­si. Pois­ta nah­ka ja maus­ta lo­het suo­lal­la ja mus­ta­pip­pu­ril­la. Su­la­ta kat­ka­ra­vut.

3. Val­mis­ta kuor­ru­tus­kas­ti­ke. Su­la­ta ras­va ja li­sää jau­hot. Kään­te­le het­ken ajan ja li­sää mai­to koko ajan se­koit­ta­en. An­na kas­tik­keen hau­tua mie­dol­la läm­möl­lä muu­ta­man mi­nuu­tin ajan. Maus­ta mus­ko­til­la. Raas­ta juus­to ja li­sää kas­tik­keen jouk­koon. Kuu­men­na, kun­nes juus­to su­laa. An­na kas­tik­keen jääh­tyä ja li­sää jouk­koon kel­tu­ai­nen.

4. Le­vi­tä lei­vil­le pari par­saa, ka­la­pa­la ja kat­ka­ra­pu­ja. Lu­si­koi pääl­le kuor­ru­tus­kas­ti­ket­ta.

5. Gra­ti­noi lei­piä uu­nis­sa 225 as­tees­sa 7–10 mi­nuut­tia, kun­nes nii­den pin­ta on kau­niin vä­ri­nen.

Vink­ki! Jos tuo­re­par­saa ei ole saa­ta­vil­la, voit kor­va­ta sen vih­re­äl­lä säi­ly­ke­par­sal­la.