Koti ja Keittiö 1-2/08
(Neljälle hengelle)
4 isoa ruispaahtoleipäviipaletta tai ruisleipäpalaa
8 tuoretta parsaa
600 g kirjolohta fileenä
1 rkl öljyä
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
1 pss (180 g) isoja katkarapuja
Kuorrutuskastike:
50 g voita tai margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
hyppysellinen muskottia
100 g manchegojuustoa
1 keltuainen
1. Levitä leipäviipaleet pellille leivinpaperin päälle. Kuori parsat ohuelti ja keitä kypsiksi.
2. Poista lohifileestä ruodot ja leikkaa se neljään osaan. Paista lohiviipaleet pannulla öljyssä molemmin puolin kypsiksi. Poista nahka ja mausta lohet suolalla ja mustapippurilla. Sulata katkaravut.
3. Valmista kuorrutuskastike. Sulata rasva ja lisää jauhot. Kääntele hetken ajan ja lisää maito koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Mausta muskotilla. Raasta juusto ja lisää kastikkeen joukkoon. Kuumenna, kunnes juusto sulaa. Anna kastikkeen jäähtyä ja lisää joukkoon keltuainen.
4. Levitä leiville pari parsaa, kalapala ja katkarapuja. Lusikoi päälle kuorrutuskastiketta.
5. Gratinoi leipiä uunissa 225 asteessa 7–10 minuuttia, kunnes niiden pinta on kauniin värinen.
Vinkki! Jos tuoreparsaa ei ole saatavilla, voit korvata sen vihreällä säilykeparsalla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2