Koti ja Keittiö 03/07
(4-6:lle)
1 pieni purjo
1 rkl margariinia
1 l vettä
1–2 kasvisliemikuutiota
400 g kukkakaalia
3 paahtoleipäviipaletta
2 valkosipulinkynttä
1 pkt (400 g) Koskenlaskija-viherpippurisulatejuustoa
rouhittua mustapippuria maun mukaan
1 dl ruokakermaa
1. Pese ja leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi. Kuullota renkaat rasvassa kattilassa.
2. Lisää vesi, liemikuutiot, murennettu leipä ja paloiteltu kukkakaali.
3. Murskaa sekaan valkosipulit.
4. Keitä hiljalleen noin 30 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat pehmenneet.
5. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää paloiteltu juusto.
6. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto on sulanut ja lisää ruokakerma.
7. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa rouhittua mustapippuria.
8. Pullota keitto kuumalla vedellä esilämmitettyyn ruokatermospulloon ja nauti hiihtoretken lämpimänä lounasruokana toastien kanssa.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ