Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 03/07

Kukkakaali-viher­pip­pu­ri­juus­to­keitto

Pullota keitto kuumalla vedellä esilämmitettyyn ruoka­ter­mos­pulloon ja nauti hiihtoretken lämpimänä lounasruokana toastien kanssa.

(4-6:lle)

1 pie­ni pur­jo

1 rkl mar­ga­rii­nia

1 l vet­tä

1–2 kas­vis­lie­mi­kuu­ti­o­ta

400 g kuk­ka­kaa­lia

3 paah­to­lei­pä­vii­pa­let­ta

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 pkt (400 g) Kos­ken­las­ki­ja-vi­her­pip­pu­ri­su­la­te­juus­toa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria maun mu­kaan

1 dl ruo­ka­ker­maa

1. Pese ja leik­kaa pur­jo ohuik­si ren­kaik­si. Kuul­lo­ta ren­kaat ras­vas­sa kat­ti­las­sa.

2. Li­sää vesi, lie­mi­kuu­ti­ot, mu­ren­net­tu lei­pä ja pa­loi­tel­tu kuk­ka­kaa­li.

3. Murs­kaa se­kaan val­ko­si­pu­lit.

4. Kei­tä hil­jal­leen noin 30 mi­nuut­tia, kun­nes kuk­ka­kaa­lit ovat peh­men­neet.

5. So­seu­ta keit­to sau­va­se­koit­ti­mel­la ja li­sää pa­loi­tel­tu juus­to.

6. Kuu­men­na se­koit­ta­en, kun­nes juus­to on su­la­nut ja li­sää ruo­ka­ker­ma.

7. Tar­kis­ta maku ja li­sää tar­vit­ta­es­sa rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria.

8. Pul­lo­ta keit­to kuu­mal­la ve­del­lä esi­läm­mi­tet­tyyn ruo­ka­ter­mos­pul­loon ja nau­ti hiih­to­ret­ken läm­pi­mä­nä lou­nas­ruo­ka­na to­as­tien kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ