Artikkeli

Kukkakaali-perunapyörykät

6 kes­ki­ko­kois­ta pe­ru­naa

1 pie­ni kuk­ka­kaa­li

1 tl cur­rya

1 tl suo­laa

1 1/2 dl va­lu­tet­tu­ja kyp­siä kik­her­nei­tä

1 rkl korp­pu­jau­ho­ja

1 muna

1 rkl voi­ta tai öl­jyä

sit­ruu­naa tai bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

Ker­mai­nen to­maat­ti­kas­ti­ke:

6 to­maat­tia

hyp­py­sel­li­nen ku­mi­naa

pala tuo­ret­ta chi­liä

nip­pu tuo­ret­ta ko­ri­an­te­ria

pala tuo­ret­ta in­ki­vää­riä

2 laa­ke­rin­leh­teä

voi­ta

1 dl ker­maa tai koo­kos­mai­toa

1. Höy­ry­tä kuo­ri­tut pe­ru­nat ja mu­hen­na höy­rys­tys­ve­si­til­kan kans­sa. Raas­ta jouk­koon raa­ka kuk­ka­kaa­li. Li­sää muna, maus­teet ja sur­vo­tut kik­her­neet. Kos­ka pe­ru­noi­den koko ja koos­tu­mus vaih­te­lee, tun­nus­te­le tai­ki­naa ja li­sää korp­pu­jau­ho­ja, jos tai­ki­na tun­tuu löy­säl­tä. An­na seis­tä puo­li tun­tia kyl­mäs­sä ja lei­vo sit­ten pal­le­roik­si. Val­miin tai­ki­nan pi­tää py­syä koos­sa, mut­ta se ei saa ol­la ki­vi­ko­vaa

2. Kyp­sen­nä pyö­ry­kät lei­vin­pa­pe­rin pääl­lä 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 15-20 mi­nuut­tia. Pirs­ko­ta pin­taan hiu­kan öl­jyä ja sit­ruu­naa .

3. Val­mis­ta kas­ti­ke. Kalt­taa to­maa­tit ja pil­ko kat­ti­laan, jos­sa on voi­no­ka­re tai tilk­ka öl­jyä. Li­sää maus­teet ja kei­tä peh­meik­si. Li­sää lo­puk­si ker­ma tai koo­kos­mai­to.

Koti ja keit­tiö 5/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ