6 keskikokoista perunaa
1 pieni kukkakaali
1 tl currya
1 tl suolaa
1 1/2 dl valutettuja kypsiä kikherneitä
1 rkl korppujauhoja
1 muna
1 rkl voita tai öljyä
sitruunaa tai balsamiviinietikkaa
Kermainen tomaattikastike:
6 tomaattia
hyppysellinen kuminaa
pala tuoretta chiliä
nippu tuoretta korianteria
pala tuoretta inkivääriä
2 laakerinlehteä
voita
1 dl kermaa tai kookosmaitoa
1. Höyrytä kuoritut perunat ja muhenna höyrystysvesitilkan kanssa. Raasta joukkoon raaka kukkakaali. Lisää muna, mausteet ja survotut kikherneet. Koska perunoiden koko ja koostumus vaihtelee, tunnustele taikinaa ja lisää korppujauhoja, jos taikina tuntuu löysältä. Anna seistä puoli tuntia kylmässä ja leivo sitten palleroiksi. Valmiin taikinan pitää pysyä koossa, mutta se ei saa olla kivikovaa
2. Kypsennä pyörykät leivinpaperin päällä 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Pirskota pintaan hiukan öljyä ja sitruunaa .
3. Valmista kastike. Kalttaa tomaatit ja pilko kattilaan, jossa on voinokare tai tilkka öljyä. Lisää mausteet ja keitä pehmeiksi. Lisää lopuksi kerma tai kookosmaito.
Koti ja keittiö 5/2002
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2