3 kukkakaalia
1 sipuli
5 dl maitoa
50 g voita
suolaa ja pippuria
12 nuorta porkkanaa
12 kevätsipulia
1. Paloittele kukkakaalit isoiksi nupuiksi. Leikkaa nuput 1/2 cm paksuiksi ja säästä vain parhaat siivut.Tarvitset 24 siivua kukkakaalia paistettavaksi. Lopuista tehdään pyree.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Keitä loput kukkakaalista ja sipuli maidossa varoen. Kun kukkakaalit ovat kypsiä, valuta maito pois ja soseuta pyreeksi tehosekoittimessa. Mausta suolalla, pippurilla ja pehmeällä voilla. Anna pyreen pyöriä vielä hetken tehosekoittimessa.
3. Paista raa’at kukkakaalisiivut voissa pannulla kullanruskeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Keitä kuoritut porkkanat suolalla maustetussa vedessä. Puhdista kevätsipulit ja leikkaa ne yhtä pitkiksi. Paista pannulla ja mausta.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2