Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 6-7/2006

Kuituiset aurinkosämpylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää puolet jauhoista ja loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi puuhaarukalla...

5 dl vet­tä

25 g hii­vaa

1 tl suo­laa

1 1/2 rkl sii­rap­pia

2 dl kui­tu­kau­ra­hiu­ta­lei­ta

n. 8 dl veh­nä- tai hii­va­lei­pä­jau­ho­ja

1/2 dl au­rin­gon­ku­kan­sie­me­niä

75 g su­la­tet­tua mar­ga­rii­nia tai voi­ta

Pääl­le:

kur­pit­san- ja au­rin­gon­ku­kan­sie­me­niä

1 muna

1. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen ve­teen. Li­sää puo­let jau­hois­ta ja lo­put kui­vat ai­neet. Se­koi­ta tai­ki­na ta­sai­sek­si puu­haa­ru­kal­la.

2. Pese kä­det ja vai­vaa se­kaan lo­put jau­hot ja lo­puk­si su­la­tet­tu ras­va. Alus­ta tai­ki­na hy­vin.

3. Ko­ho­ta tai­ki­naa pei­tet­ty­nä puo­li­sen tun­tia. Vai­vaa tai­ki­na kun­nol­la, ku­moa se jau­ho­te­tul­le lei­vin­pöy­däl­le ja lei­vo pöt­kök­si. Jaa pöt­kö 20 osaan.

4. Pyö­rit­te­le pa­lat jau­ho­te­tul­la alus­tal­la pal­loik­si. Nos­ta pal­lot lei­vin­pa­pe­ril­le uu­ni­pel­lil­le ja an­na nous­ta pei­tet­ty­nä puo­li tun­tia.

5. Si­pai­se pin­taan ri­kot­tua mu­naa ja ri­pot­te­le pääl­le sie­me­niä.

6. Pais­ta säm­py­löi­tä uu­nis­sa 225 as­tees­sa 15–20 mi­nuut­tia.