Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 08/07

Kotitekoinen jogurtti

Kuumenna maito kattilassa höyryävän kuumaksi, mutta älä anna kiehua. Anna maidon jäähtyä 40–42 asteiseksi. Käytä apuna lämpömittaria...

(rei­lu lit­ra val­mis­ta jo­gurt­tia)

1 l ke­vyt- tai täys­mai­toa

1 dl maus­ta­ma­ton­ta jo­gurt­tia

1 dl ras­va­ton­ta mai­to­jau­het­ta

1. Kuu­men­na mai­to kat­ti­las­sa höy­ry­ä­vän kuu­mak­si, mut­ta älä an­na kie­hua. An­na mai­don jääh­tyä 40–42 as­tei­sek­si. Käy­tä apu­na läm­pö­mit­ta­ria.

2. Se­koi­ta mai­toon jo­gurt­ti ja mai­to­jau­he. Pei­tä kat­ti­la kan­nel­la. An­na jo­gur­tin te­key­tyä ta­sai­ses­sa huo­neen­läm­mös­sä 6–8 tun­tia.

3. Kaa­da jo­gurt­ti kul­hoon tai purk­kei­hin, jääh­dy­tä ja säi­ly­tä kyl­mäs­sä. Säi­lyy jää­kaa­pis­sa noin vii­kon ajan. Voit maus­taa jo­gur­tin ha­lu­a­mal­la­si ta­val­la.

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirje