Artikkeli

Koti ja keit­tiö 8/2009 Kuva: Ul­la­mai­ja Hän­ni­nen

Kotijuus­to­sa­laatti

Kuutioi tai viipaloi kotijuusto. Revi salaatit sopiviksi suupaloiksi. Viipaloi sipulit...

250 g ko­ti­juus­toa

1 ruuk­ku ru­co­laa

1 ruuk­ku ki­ha­ra-, fri­see- tai jää­sa­laat­tia

1 ruuk­ku lol­lo­ros­soa

1 ruuk­ku tam­men­leh­ti­sa­laat­tia

3 - 4 uu­den sa­don pu­na­si­pu­lia var­si­neen

1 kurk­ku

1 pss (100 g) pin­jan­sie­me­niä

Li­säk­si:

olii­vi­öl­jyä

vaa­le­aa bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

mus­ta­pip­pu­ria

sor­mi­suo­laa

1. Kuu­ti­oi tai vii­pa­loi ko­ti­juus­to. Revi sa­laa­tit so­pi­vik­si suu­pa­loik­si. Vii­pa­loi si­pu­lit. Pa­loit­te­le myös var­ret. Leik­kaa kurk­ku rei­luik­si pa­loik­si.

2. Paah­da pin­jan­sie­me­net kui­val­la kuu­mal­la pan­nul­la.

3. Aset­te­le laa­ke­al­le va­dil­le sa­laat­te­ja, juus­toa ja kurk­kua ker­rok­sit­tain. Ri­pot­te­le pääl­le pin­jan­sie­me­niä sekä pirs­ko­ta olii­vi­öl­jyä ja vii­nie­tik­kaa. Rou­hi pääl­le mus­ta­pip­pu­ria ja ri­pot­te­le sor­mi­suo­laa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ