Artikkeli

Koris­te­o­me­na­sii­rappi

Koristeomenapuun hedelmät ovat kauniita katsella. Niistä syntyy myös herkullista siirappia.

1 kg pa­ra­tii­si- tms. ko­ris­te­o­me­noi­ta

noin 1,2 dl vet­tä (ve­den täy­tyy peit­tää kak­si kol­man­nes­ta ome­nois­ta)

4 ½– 5 ½ dl so­ke­ria

¼ va­nil­ja­tan­ko

1. Kuo­ri ja puo­li­ta ome­nat. Lai­ta ne kat­ti­laan ve­den ja va­nil­ja­tan­gon kans­sa.

2. Kei­tä kan­nen al­la mie­dol­la läm­möl­lä noin 20 mi­nuut­tia.

3. Sii­vi­löi mehu ja lai­ta se ta­kai­sin kat­ti­laan.

4. Li­sää nyt so­ke­ri ja kei­tä pak­suk­si sii­ra­pik­si. Sii­rap­pi pak­suun­tuu vie­lä, kun se jääh­tyy. Varo, et­tei sii­rap­pi pala.

5. Lai­ta sii­rap­pi kuu­men­net­tuun la­si­purk­kiin tai pul­loon. Säi­ly­tä vii­le­äs­sä.