Artikkeli

Koti ja keit­tiö 9/2009KUVA UL­LA­MAI­JA HÄN­NI­NEN

Kookos-porkkanakeitto

Kuori ja paloittele porkkanat. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää porkkanat, sipulit ja inkivääri, ja kuullota hetken...

Oh­je nel­jäl­le

800 g pork­ka­noi­ta

1 si­pu­li

2 - 3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 rkl öl­jyä

3 tl tuo­ret­ta in­ki­vää­riä

raas­tet­tu­na

1 kui­vat­tu chili

1 1/2 tl cur­rya

2 tl sit­ruu­na­ruo­ho­tah­naa

1 prk (400 ml) koo­kos­mai­toa

6 dl kas­vis­lien­tä

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

Tar­joi­luun:

2 dl maus­ta­ma­ton­ta jo­gurt­tia tai rans­kan­ker­maa

1. Kuo­ri ja pa­loit­te­le pork­ka­nat. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­lit.

2. Kuu­men­na öl­jy kat­ti­las­sa. Li­sää pork­ka­nat, si­pu­lit ja in­ki­vää­ri, ja kuul­lo­ta het­ken. Mu­ren­na jouk­koon chili. Li­sää cur­ry, sit­ruu­na­ruo­ho­tah­na ja kään­te­le muu­ta­man mi­nuu­tin ajan.

3. Li­sää koo­kos­mai­to ja kas­vis­lie­mi. Kie­hau­ta ja hau­du­ta noin 15 mi­nuut­tia, kun­nes pork­ka­nat ovat peh­men­neet.

4. So­seu­ta keit­to, kuu­men­na ja maus­ta sit­ruu­na­me­hul­la. Ko­ris­te­le chi­lil­lä ja tar­joa jo­gur­tin tai rans­kan­ker­man kera.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ