Artikkeli

Koti ja keit­tiö 11/2009

Kookos­pik­ku­leivät

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja jatka vatkaamista, kunnes seos on marenkimaista...

noin 30 kpl

4 val­ku­ais­ta

3 1/2 dl to­mu­so­ke­ria

3 rkl man­te­li­jau­het­ta

2 rkl veh­nä­jau­ho­ja

1 iso pss (180 g) koo­kos­hiu­ta­lei­ta

1. Vat­kaa val­ku­ai­set ko­vak­si vaah­dok­si. Li­sää to­mu­so­ke­ri ja jat­ka vat­kaa­mis­ta, kun­nes seos on ma­ren­ki­mais­ta. Kään­te­le jouk­koon man­te­li­jau­he, veh­nä­jau­hot ja koo­kos­hiu­ta­leet. Se­koi­ta ta­sai­sek­si.

2. Jaa tai­ki­na pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le pie­nik­si no­ka­reik­si. Jätä hie­man le­vi­ä­mis­va­raa ym­pä­ril­le. Pais­ta uu­nis­sa 175 as­tees­sa noin 15 mi­nuut­tia, kun­nes pik­ku­lei­vät ovat ra­pei­ta ja saa­vat hie­man vä­riä pin­taan. An­na jääh­tyä en­nen kuin ir­ro­tat ne pel­lil­tä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ