Artikkeli

Kookospannukakku ja appelsiini-mangohilloke

Valmista ensin hilloke. Kuori ja paloittele mango. Jos käytät säilykemangoa, valuta hedelmäviipaleet ja paloittele ne...

4 - 6 an­nos­ta

2 mu­naa

2 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

4 dl koo­kos­mai­toa

1 dl mai­toa

3 rkl so­ke­ria

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

3 rkl voi­ta tai öl­jyä

1/2 tl suo­laa

Hil­lo­ke:

noin 400 g man­goa (tuo­ree­na tai säi­lyk­kee­nä)

yh­den ap­pel­sii­nin kuo­ri ja mehu

1 1/2 dl so­ke­ria

1/2 dl vet­tä

1. Val­mis­ta en­sin hil­lo­ke. Kuo­ri ja pa­loit­te­le man­go. Jos käy­tät säi­ly­ke­man­goa, va­lu­ta he­del­mä­vii­pa­leet ja pa­loit­te­le ne. Pese ap­pel­sii­ni hy­vin ja leik­kaa kuo­ri kuo­ri­ma­veit­sel­lä ohu­es­ti. Leik­kaa kuo­ri­pa­lat ohuik­si sui­ka­leik­si.

2. Hal­kai­se ap­pel­sii­ni ja pu­ris­ta mehu kat­ti­laan. Mit­taa kat­ti­laan myös vesi ja so­ke­ri. Li­sää ap­pel­sii­nin­kuo­ri­sui­ka­leet. Kuu­men­na seos kie­hu­vak­si ja kei­tä so­ke­ri­lien­tä 5 - 10 mi­nuut­tia, kun­nes seos sa­ke­nee sii­rap­pi­mai­sek­si. Li­sää man­go­pa­lat ja an­na nii­den kuu­men­tua noin 10 mi­nuut­tia. Väl­tä se­koit­ta­mis­ta. An­na hil­lok­keen jääh­tyä.

3. Val­mis­ta tai­ki­na. Riko mu­nat kul­hoon ja vat­kaa nii­den ra­ken­ne rik­ki. Li­sää puo­let koo­kos­mai­dos­ta, mai­to ja jau­hot sekä maus­teet ja ras­va. Se­koi­ta ta­sai­sek­si ja li­sää lo­put koo­kos­mai­dos­ta.

4. Kaa­da tai­ki­na lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­rat­tuun uu­ni­vuo­kaan (hal­kai­si­ja noin 25 x 25 cm) ja pais­ta uu­nis­sa 225 as­tees­sa noin 30 - 40 mi­nuut­tia. Tar­joa hil­lok­keen kera.