4 - 6 annosta
2 munaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
4 dl kookosmaitoa
1 dl maitoa
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 rkl voita tai öljyä
1/2 tl suolaa
Hilloke:
noin 400 g mangoa (tuoreena tai säilykkeenä)
yhden appelsiinin kuori ja mehu
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl vettä
1. Valmista ensin hilloke. Kuori ja paloittele mango. Jos käytät säilykemangoa, valuta hedelmäviipaleet ja paloittele ne. Pese appelsiini hyvin ja leikkaa kuori kuorimaveitsellä ohuesti. Leikkaa kuoripalat ohuiksi suikaleiksi.
2. Halkaise appelsiini ja purista mehu kattilaan. Mittaa kattilaan myös vesi ja sokeri. Lisää appelsiininkuorisuikaleet. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä sokerilientä 5 - 10 minuuttia, kunnes seos sakenee siirappimaiseksi. Lisää mangopalat ja anna niiden kuumentua noin 10 minuuttia. Vältä sekoittamista. Anna hillokkeen jäähtyä.
3. Valmista taikina. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää puolet kookosmaidosta, maito ja jauhot sekä mausteet ja rasva. Sekoita tasaiseksi ja lisää loput kookosmaidosta.
4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (halkaisija noin 25 x 25 cm) ja paista uunissa 225 asteessa noin 30 - 40 minuuttia. Tarjoa hillokkeen kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2