Artikkeli

FABIAN BJORK

Suvi Rüster

Kookosmarenki-mustikkavati on herkullinen jälkiruoka

Kokoa marengeista ja mustikoista rapean makea jälkiruokavati. Kookosmarenkeja kannattaa paistaa kerralla tuplasatsi, sillä ne säilyvät hyvin huoneenlämmössä ilmavassa purkissa.

Koo­kos­ma­ren­ki-mus­tik­ka­va­ti

15 min + ma­ren­kien val­mis­tus 1 ½ h • mel­ko help­po • 10 e

6 an­nos­ta

Koo­kos­ma­ren­git:

4 val­ku­ais­ta

2 ½ dl so­ke­ria

2 tl pe­ru­na­jau­ho­ja

1,5 dl koo­kos­hiu­ta­lei­ta

Tar­joi­lu­va­dil­le:

4–5 ma­ren­kia

1 prk (250 g) sit­ruu­nal­la maus­tet­tua rah­kaa

1 dl kuo­hu­ker­maa

4 dl tuo­rei­ta mus­ti­koi­ta

½ dl kon­den­soi­tua koo­kos­mai­toa

1 dl tuo­rei­ta min­tun­leh­tiä

1. Vat­kaa huo­neen­läm­pöi­set val­ku­ai­set ja so­ke­ri kuoh­ke­ak­si vaah­dok­si. Se­koi­ta vaah­toon ke­vy­es­ti nos­tel­len pe­ru­na­jau­hot ja koo­kos­hiu­ta­leet.

2. Nos­te­le ma­ren­ki­vaah­dos­ta kym­me­nen no­ka­ret­ta lei­vin­pa­pe­rin pääl­le uu­ni­pel­lil­le. Kyp­sen­nä 125-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 1,5 tun­tia. An­na jääh­tyä huo­neen­läm­mös­sä vä­hin­tään pari tun­tia.

3. Se­koi­ta sit­ruu­na­rah­kan jouk­koon löy­säk­si vaah­dok­si vat­kat­tu ker­ma.

4. Ko­koa vati: Ko­koa tar­joi­lu­as­ti­aan vuo­ro­tel­len koo­kos­ma­ren­ke­ja, sit­ruu­na­rah­kaa ja mus­ti­koi­ta. Va­lu­ta pääl­le kon­den­soi­tua mai­toa. Ko­ris­te­le min­tun­leh­dil­lä.

FABIAN BJORK