Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

FABIAN BJORK

Suvi Rüster

19.8.2020

Kookosmarenki-mustikkavati on herkullinen jälkiruoka

Kokoa marengeista ja mustikoista rapean makea jälkiruokavati. Kookosmarenkeja kannattaa paistaa kerralla tuplasatsi, sillä ne säilyvät hyvin huoneenlämmössä ilmavassa purkissa.

Koo­kos­ma­ren­ki-mus­tik­ka­va­ti

15 min + ma­ren­kien val­mis­tus 1 ½ h • mel­ko help­po • 10 e

6 an­nos­ta

Koo­kos­ma­ren­git:

4 val­ku­ais­ta

2 ½ dl so­ke­ria

2 tl pe­ru­na­jau­ho­ja

1,5 dl koo­kos­hiu­ta­lei­ta

Tar­joi­lu­va­dil­le:

4–5 ma­ren­kia

1 prk (250 g) sit­ruu­nal­la maus­tet­tua rah­kaa

1 dl kuo­hu­ker­maa

4 dl tuo­rei­ta mus­ti­koi­ta

½ dl kon­den­soi­tua koo­kos­mai­toa

1 dl tuo­rei­ta min­tun­leh­tiä

1. Vat­kaa huo­neen­läm­pöi­set val­ku­ai­set ja so­ke­ri kuoh­ke­ak­si vaah­dok­si. Se­koi­ta vaah­toon ke­vy­es­ti nos­tel­len pe­ru­na­jau­hot ja koo­kos­hiu­ta­leet.

2. Nos­te­le ma­ren­ki­vaah­dos­ta kym­me­nen no­ka­ret­ta lei­vin­pa­pe­rin pääl­le uu­ni­pel­lil­le. Kyp­sen­nä 125-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 1,5 tun­tia. An­na jääh­tyä huo­neen­läm­mös­sä vä­hin­tään pari tun­tia.

3. Se­koi­ta sit­ruu­na­rah­kan jouk­koon löy­säk­si vaah­dok­si vat­kat­tu ker­ma.

4. Ko­koa vati: Ko­koa tar­joi­lu­as­ti­aan vuo­ro­tel­len koo­kos­ma­ren­ke­ja, sit­ruu­na­rah­kaa ja mus­ti­koi­ta. Va­lu­ta pääl­le kon­den­soi­tua mai­toa. Ko­ris­te­le min­tun­leh­dil­lä.

FABIAN BJORK

Lue Myös

Paras suppi­lo­vah­ve­ro­re­septi x 6

Pääsiäisen raikkaat jälkiruoat: 5 herkullista ohjetta

Sitruuna maustaa sekä suolaiset että makeat herkut! 9 raikasta reseptiä

Paras suppi­lo­vah­ve­ro­re­septi x 6

Pääsiäisen raikkaat jälkiruoat: 5 herkullista ohjetta

Sitruuna maustaa sekä suolaiset että makeat herkut! 9 raikasta reseptiä

Hanna Linnakko

Nacholasagne yhdistää kaksi suosikkiruokaa

Hanna Linnakko

Yksi taikina, neljä erilaista leipää

Raikkaat sitruunaruudut

Mehevän toffee-kookoskakun salaisuus on sieni­kak­ku­poh­jassa

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.

Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.

Ricottagnocchit eli gnudit saavat sitruunaisen kermakastikkeen ja pinaattia höysteekseen

Mehevän toffee-kookoskakun salaisuus on sieni­kak­ku­poh­jassa

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.

Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.

Ricottagnocchit eli gnudit saavat sitruunaisen kermakastikkeen ja pinaattia höysteekseen

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2