FABIAN BJORK
Suvi Rüster
Kookosmarenki-mustikkavati
15 min + marenkien valmistus 1 ½ h • melko helppo • 10 e
6 annosta
Kookosmarengit:
4 valkuaista
2 ½ dl sokeria
2 tl perunajauhoja
1,5 dl kookoshiutaleita
Tarjoiluvadille:
4–5 marenkia
1 prk (250 g) sitruunalla maustettua rahkaa
1 dl kuohukermaa
4 dl tuoreita mustikoita
½ dl kondensoitua kookosmaitoa
1 dl tuoreita mintunlehtiä
1. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon kevyesti nostellen perunajauhot ja kookoshiutaleet.
2. Nostele marenkivaahdosta kymmenen nokaretta leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 125-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia. Anna jäähtyä huoneenlämmössä vähintään pari tuntia.
3. Sekoita sitruunarahkan joukkoon löysäksi vaahdoksi vatkattu kerma.
4. Kokoa vati: Kokoa tarjoiluastiaan vuorotellen kookosmarenkeja, sitruunarahkaa ja mustikoita. Valuta päälle kondensoitua maitoa. Koristele mintunlehdillä.
FABIAN BJORK
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ