FABIAN BJORK
Suvi Rüster
Kookosmarenki-mustikkavati
15 min + marenkien valmistus 1 ½ h • melko helppo • 10 e
6 annosta
Kookosmarengit:
4 valkuaista
2 ½ dl sokeria
2 tl perunajauhoja
1,5 dl kookoshiutaleita
Tarjoiluvadille:
4–5 marenkia
1 prk (250 g) sitruunalla maustettua rahkaa
1 dl kuohukermaa
4 dl tuoreita mustikoita
½ dl kondensoitua kookosmaitoa
1 dl tuoreita mintunlehtiä
1. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon kevyesti nostellen perunajauhot ja kookoshiutaleet.
2. Nostele marenkivaahdosta kymmenen nokaretta leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 125-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia. Anna jäähtyä huoneenlämmössä vähintään pari tuntia.
3. Sekoita sitruunarahkan joukkoon löysäksi vaahdoksi vatkattu kerma.
4. Kokoa vati: Kokoa tarjoiluastiaan vuorotellen kookosmarenkeja, sitruunarahkaa ja mustikoita. Valuta päälle kondensoitua maitoa. Koristele mintunlehdillä.
FABIAN BJORK
Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.
Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2