Koti ja keittiö 8/2009
6 - 8 annosta
1 dl sokeria
3 munaa
2 pientä purkkia (à 165 ml) kookosmaitoa
3 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
noin 500 g (1 l) kirsikoita
Vuoan voiteluun:
margariinia tai voita
Koristeluun:
tomusokeria
1. Poista kirsikoista kivet.
2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon maito.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vähän kerrallaan samalla sekoittaen.
4. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja painele päälle peratut kirsikat.
5. Paista 200 asteessa noin 30 - 40 minuuttia, kunnes piirakka on hyytynyt keskeltä ja pinta kevyesti ruskettunut. Jos pinta alkaa tummua, laita piirakan päälle pala leivinpaperia paistamisen loppuvaiheessa.
6. Koristele piirakka tomusokerilla. Tarjoile sellaisenaan, vaniljajäätelön tai vaniljalla maustetun kermavaahdon kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2