Koti ja keittiö 11/2009
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
3/4 dl sokeria
1 vaniljatanko
2 dl maustamatonta jogurttia
2 rkl sitruunamehua
5 liivatelehteä
Rommiappelsiinit:
4 appelsiinia
3/4 dl vaaleaa siirappia
2 - 3 rkl tummaa rommia
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl jauhettua kanelia
ripaus neilikkaa
1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
2. Mittaa kookosmaito ja sokeri kattilaan. Lisää vaniljatanko halkaistuna. Kuumenna höyryävän kuumaksi. Poista vaniljatanko.
3. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan kookosmaitoon. Lisää maustamaton jogurtti ja sitruunamehu.
4. Kaada seos annoslaseihin tai jälkiruokakulhoihin. Peitä kelmulla ja anna jähmettyä kylmässä 3 - 4 tuntia, kunnes pannacotta on hyytynyt.
5. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi. Sekoita siirappi, rommi ja mausteet keskenään. Lisää joukkoon appelsiinilohkot ja sekoita varovasti. Anna maustua jääkaapissa hetken aikaa ennen tarjoilua.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2