Artikkeli

Kookosjäätelö

Voit valmistaa jäätelön myös ilman konetta. Jäähdytä silloin seos pakastimessa ja vatkaa sitä voimakkaasti noin tunnin välein jäätymisen aikana.

1 1/2 dl so­ke­ria

2 ka­nan­mu­naa

2 1/2 dl täys­mai­toa

4 dl kuo­hu­ker­maa

50 g koo­kos­hiu­ta­lei­ta

1 tl va­nil­lii­ni­so­ke­ria

Ko­ris­te­luun:

paah­det­tu­ja koo­kos­hiu­ta­lei­ta

1. Vat­kaa so­ke­ri ja mu­nat vaah­dok­si. Li­sää va­ro­vas­ti jouk­koon läm­mi­tet­ty mai­to. Se­koi­ta koko ajan.

2. Pane seos kat­ti­laan ja läm­mi­tä sitä koko ajan se­koit­ta­en. Varo kie­haut­ta­mas­ta se­os­ta. Kun seos pak­su­nee, ota se pois lie­del­tä. Jääh­dy­tä huo­neen­läm­pöi­sek­si.

3. Li­sää jouk­koon vat­kat­tu ker­ma, koo­kos­hiu­ta­leet ja va­nil­lii­ni­so­ke­ri. Jääh­dy­tä jää­kaa­pis­sa kyl­mäk­si. Val­mis­ta jää­te­lö täs­tä eteen­päin jää­te­lö­ko­neen oh­jeen mu­kai­ses­ti.

Vink­ki: Voit val­mis­taa jää­te­lön myös il­man ko­net­ta. Jääh­dy­tä sil­loin seos pa­kas­ti­mes­sa ja vat­kaa sitä voi­mak­kaas­ti noin tun­nin vä­lein jää­ty­mi­sen ai­ka­na.

 

Koti ja keit­tiö 4/2002