Artikkeli

Konjakkiomenat

6 an­nos­ta

2 rkl kon­jak­kia

1 dl ome­na­me­hua

3 rkl peh­me­ää voi­ta

1 dl tum­maa sii­rap­pia

2 rkl so­ke­ria

6 ha­pan­ta ome­naa

1 prk (150 g) rans­kan­ker­maa

1. Yh­dis­tä kon­jak­kiin ome­na­me­hu, peh­meä voi, sii­rap­pi ja so­ke­ri. Kaa­da seos uu­ni­vuo­an poh­jal­le.

2. Leik­kaa ome­nis­ta hat­tu pois, pis­te­le ome­nat haa­ru­kal­la, pois­ta sie­men­ko­ta ja pane hat­tu ta­kai­sin pai­koil­leen.

3. Pane ome­nat uu­ni­vuo­kaan ja leik­kaa pala fo­li­o­ta kan­nek­si. Kyp­sen­nä ome­nia 200 as­tees­sa noin 60 mi­nuut­tia.

4. Siir­rä ome­nat tar­joi­lu­as­ti­aan. Ota pais­to­lie­mi tal­teen ja sii­vi­löi se. Lu­si­koi se­os­ta ome­nil­le ja täy­tä kolo lu­si­kal­li­sel­la rans­kan­ker­maa. Tar­joa heti.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ