Artikkeli

Koti ja keit­tiö 05/05

Kolmen yrtin salaatti

Huuhtele villivihannesten lehdet ja revi suupaloiksi. Huuhtele ja pilko kurkku. Kuori ja viipaloi sipuli...

(4 an­nos­ta)

3–4 dl nuo­ria vuo­hen­put­ken leh­tiä

3–4 dl nuo­ria voi­ku­kan leh­tiä

1–2 dl poi­mu­leh­den leh­tiä

1/2 kurk­ku

1 pie­ni pu­na­si­pu­li

noin 50 g pin­jan­sie­me­niä

Yrt­ti­öl­jy poi­mu­leh­dis­tä:

noin 1 dl poi­mu­leh­tiä sil­put­tui­na

1/2 ruuk­kua ba­si­li­kaa

ri­paus suo­laa

1 dl olii­vi­öl­jyä

Li­säk­si:

4 vii­pa­let­ta paah­to­lei­pää

noin 100 g vuo­hen­juus­toa

1. Huuh­te­le vil­li­vi­han­nes­ten leh­det ja revi suu­pa­loik­si. Huuh­te­le ja pil­ko kurk­ku. Kuo­ri ja vii­pa­loi si­pu­li.

2. Paah­da pin­jan­sie­me­net kui­val­la pan­nul­la. Se­koi­ta sa­laat­ti­ai­nek­set kes­ke­nään kul­hos­sa tai aset­te­le val­miik­si lau­ta­sil­le.

3. Val­mis­ta yrt­ti­öl­jy. Hie­non­na huuh­del­lut poi­mu­leh­det ja ba­si­li­ka te­ho­se­koit­ti­mes­sa tai sau­va­se­koit­ti­mel­la. Li­sää öl­jy ja maus­ta suo­lal­la. Pirs­ko­ta yrt­ti­öl­jyä sa­laa­tin pääl­le.

4. Paah­da lei­vät paah­ti­mes­sa tai kui­val­la pais­tin­pan­nul­la mo­lem­min puo­lin. Lai­ta 1–2 vii­pa­let­ta vuo­hen­juus­toa pääl­le ja pais­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 8–10 mi­nuut­tia. Va­le­le myös lei­pien pääl­le yrt­ti­öl­jyä ja tar­joa sa­laa­tin kera.