Koti ja Keittiö 10/06
(noin 16–20 kpl)
2 dl vettä
25 g hiivaa
1 tlk (250 g) maitorahkaa
3/4 tl suolaa
2 tl sokeria
2–3 valkosipulinkynttä
3 rkl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
5 dl vehnäjauhoja
2 dl hiivaleipäjauhoja
25 g margariinia tai voita sulatettuna
Täyte:
2 sipulia tai punasipulia
2 tl öljyä
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää maitorahka, suola ja sokeri.
2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää valkosipulinkynnet ja ruohosipuli taikinaan. Alusta joukkoon jauhot ja lisää loppuvaiheessa sulatettu rasva. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
3. Valmista sillä aikaa täyte. Kuori ja suikaloi sipulit. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita, kunnes ne hieman pehmenevät.
4. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä päälle kuullotetut sipulit ja käännä taikina rullalle kääretortun tapaan. Nipistä liitoskohta hyvin kiinni. Leikkaa rullasta noin kahden sentin paksuisia paloja ja nosta kierteet leivinpaperin päälle pellille leikkuupinta ylöspäin.
5. Anna kohota hetken ajan ja paista uunissa 225 asteessa 10–15 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2