Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 10/06

Kolmen sipulin rahkapuustit

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää maitorahka, suola ja sokeri...

(noin 16–20 kpl)

2 dl vet­tä

25 g hii­vaa

1 tlk (250 g) mai­to­rah­kaa

3/4 tl suo­laa

2 tl so­ke­ria

2–3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

3 rkl tuo­ret­ta ruo­ho­si­pu­lia hie­non­net­tu­na

5 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 dl hii­va­lei­pä­jau­ho­ja

25 g mar­ga­rii­nia tai voi­ta su­la­tet­tu­na

Täy­te:

2 si­pu­lia tai pu­na­si­pu­lia

2 tl öl­jyä

1. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen ve­teen. Li­sää mai­to­rah­ka, suo­la ja so­ke­ri.

2. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Li­sää val­ko­si­pu­lin­kyn­net ja ruo­ho­si­pu­li tai­ki­naan. Alus­ta jouk­koon jau­hot ja li­sää lop­pu­vai­hees­sa su­la­tet­tu ras­va. An­na tai­ki­nan ko­ho­ta kak­sin­ker­tai­sek­si.

3. Val­mis­ta sil­lä ai­kaa täy­te. Kuo­ri ja sui­ka­loi si­pu­lit. Kuu­men­na öl­jy pan­nul­la ja kuul­lo­ta si­pu­lei­ta, kun­nes ne hie­man peh­me­ne­vät.

4. Kau­li tai­ki­na suo­ra­kai­teen muo­toi­sek­si le­vyk­si. Le­vi­tä pääl­le kuul­lo­te­tut si­pu­lit ja kään­nä tai­ki­na rul­lal­le kää­re­tor­tun ta­paan. Ni­pis­tä lii­tos­koh­ta hy­vin kiin­ni. Leik­kaa rul­las­ta noin kah­den sen­tin pak­sui­sia pa­lo­ja ja nos­ta kier­teet lei­vin­pa­pe­rin pääl­le pel­lil­le leik­kuu­pin­ta ylös­päin.

5. An­na ko­ho­ta het­ken ajan ja pais­ta uu­nis­sa 225 as­tees­sa 10–15 mi­nuut­tia.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ