Koti ja keittiö 5/2011 KUVA REETTA PASANEN
6–8 annosta
1/2 pkt (à 800 g) isoja lehtitaikinalevyjä
noin 400 g vihreää parsaa
Täyte:
1 prk (125 g) pehmeää
sinihomejuustoa (Valio)
1 prk (200 g) (cottage cheese) raejuustoa
2 dl parmesaaniraastetta
1 muna
ripaus rouhittua mustapippuria
1. Tarvitset piiraaseen puoli pakettia isokokoista lehtitaikinalevyä. Sulata toinen lehtitaikinalevyistä pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Leikkaa parsojen puumainen tyviosa pois. Esikeitä parsoja pari minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja jäähdytä nopeasti jääkylmässä vedessä. Halkaise parsat pituussuunnassa kahtia.
3. Kauli sulanut taikinalevy hieman suuremmaksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Aseta taikina leivinpaperin avulla matalareunaiseen, suorakaiteen muotoiseen piirakkavuokaan.
4. Sekoita kulhossa kaikki juustot ja muna. Mausta rouhitulla mustapippurilla. Levitä juustoseos taikinalevylle. Aseta halkaistut parsat lomittain pinnalle.
4. Paista piirakkaa 225-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Valmistusaika: noin 45 min. + taikinan sulatus
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2