Artikkeli

Koti ja keit­tiö 6/2009Kuva: Ar­to Vuo­he­lai­nen

Kokonainen savulohi ja kylmä relissikastike

Tarjoa savukala kastikkeen ja uusien perunoiden kanssa.

(6 hen­gel­le)

1 sa­vus­tet­tu kir­jo­lo­hi

Ko­ris­te­luun:

puo­li­kas kurk­ku

6 - 8 re­tii­siä

ruo­ho­si­pu­lia sil­put­tu­na

noin 1 dl rans­kan­ker­maa

Re­lis­si­kas­ti­ke:

1 dl rans­kan­ker­maa

1 1/2 dl val­mis­ta si­nap­pi­kurk­ku­re­lis­siä

(esim. Fe­lix)

1. Pois­ta ka­lan nah­ka toi­sel­ta kyl­jel­tä va­ro­vas­ti ja nos­ta kala tar­joi­lu­va­dil­le. Si­pai­se pin­taan ohu­el­ti rans­kan­ker­maa.

2. Pese ja vii­pa­loi re­tii­sit ja kurk­ku. Lado ka­lan pääl­le pyrs­tös­tä aloit­ta­en kurk­ku- ja re­tii­si­vii­pa­lei­ta. Ko­ris­te­le ruo­ho­si­pu­li­sil­pul­la. Pei­tä kala ja nos­ta vii­le­ään.

3. Yh­dis­tä kas­tik­keen rans­kan­ker­ma ja kurk­ku­re­lis­si. Pei­tä ja nos­ta

vii­le­ään noin 10 mi­nuu­tik­si en­nen tar­joi­lua.

4. Tar­joa sa­vu­ka­la kas­tik­keen ja uu­sien pe­ru­noi­den kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ