Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Koti ja keit­tiö 3/2011 Kat­ri Schrö­der | Kuva Ar­to Vuo­he­lai­nen

Kirsikkatomaatti-vuohen­juus­to­piiras

Tomaatit ja vuohenjuusto ovat klassiset kumppanit.

8–10 an­nos­ta

Poh­ja:

2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 dl kau­ra­hiu­ta­lei­ta

1/2 tl lei­vin­jau­het­ta

1/2 tl suo­laa

75 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

3 rkl vet­tä

Täy­te:

1 rs (250 g) kir­sik­ka­to­maat­te­ja

1 prk (150 g) peh­me­ää vuo­hen­juus­toa

muu­ta­ma ok­sa tuo­ret­ta tim­ja­mia

ri­paus sor­mi­suo­laa ja rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

olii­vi­öl­jyä

1. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään kul­hos­sa. Li­sää pa­loi­tel­tu ras­va ja vesi ja nypi no­pe­as­ti ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si. Voit val­mis­taa tai­ki­nan myös mo­ni­toi­mi­ko­nees­sa. Kää­ri val­mis tai­ki­na kel­muun ja nos­ta se jää­kaap­piin sik­si ai­kaa kun val­mis­tat täyt­teen.

2. Huuh­te­le to­maa­tit ja leik­kaa ku­kin to­maat­ti kol­mek­si vii­pa­leek­si.

3. Kau­li tai­ki­na ohu­ek­si ym­py­räk­si ja pai­ne­le se ir­to­poh­ja­vuo­an tai pii­ras­vuo­an poh­jal­le ja reu­noil­le.

4. Peh­men­nä vuo­hen­juus­toa en­sin hie­man ja le­vi­tä sit­ten tai­ki­nan pääl­le. Aset­te­le pääl­le ta­sai­ses­ti to­maat­ti­vii­pa­leet.

5. Rii­vi tim­ja­mi­nok­sis­ta leh­det. Ri­po­ta pii­rai­den pääl­le tim­ja­mia, sor­mi­suo­laa ja rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria.

6. Pais­ta pii­rak­kaa 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa, kun­nes poh­ja on kyp­sä ja pin­ta kau­niin paah­tu­nut, noin 25 mi­nuut­tia.

7. Nos­ta pii­rak­ka jääh­ty­mään ri­ti­läl­le en­nen vuo­as­ta ir­rot­ta­mis­ta. Lo­rau­ta kyp­sän pii­ra­kan pääl­le hie­man hy­vää olii­vi­öl­jyä.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 50 min.

Lue Myös

Ruislastut

Mallas-siemensämpylät

Pataleipä

Ruislastut

Mallas-siemensämpylät

Pataleipä

Suolainen kinuski-juustokakku

Suppi­lo­vah­ve­ro­fo­caccia

Tarte tatin sienistä

Parsapizza

Välimerelliset sämpylät

Hedelmäinen siemennäkkäri

Parsapizza

Välimerelliset sämpylät

Hedelmäinen siemennäkkäri

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Käykää pöytään! Inspiroidu joulukotien kauniisti katetuista juhlapöydistä

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Käykää pöytään! Inspiroidu joulukotien kauniisti katetuista juhlapöydistä

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.