Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Koti ja keit­tiö 3/2011 Kat­ri Schrö­der | Kuva Ar­to Vuo­he­lai­nen

Kirsikkatomaatti-vuohen­juus­to­piiras

Tomaatit ja vuohenjuusto ovat klassiset kumppanit.

8–10 an­nos­ta

Poh­ja:

2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 dl kau­ra­hiu­ta­lei­ta

1/2 tl lei­vin­jau­het­ta

1/2 tl suo­laa

75 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

3 rkl vet­tä

Täy­te:

1 rs (250 g) kir­sik­ka­to­maat­te­ja

1 prk (150 g) peh­me­ää vuo­hen­juus­toa

muu­ta­ma ok­sa tuo­ret­ta tim­ja­mia

ri­paus sor­mi­suo­laa ja rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

olii­vi­öl­jyä

1. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään kul­hos­sa. Li­sää pa­loi­tel­tu ras­va ja vesi ja nypi no­pe­as­ti ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si. Voit val­mis­taa tai­ki­nan myös mo­ni­toi­mi­ko­nees­sa. Kää­ri val­mis tai­ki­na kel­muun ja nos­ta se jää­kaap­piin sik­si ai­kaa kun val­mis­tat täyt­teen.

2. Huuh­te­le to­maa­tit ja leik­kaa ku­kin to­maat­ti kol­mek­si vii­pa­leek­si.

3. Kau­li tai­ki­na ohu­ek­si ym­py­räk­si ja pai­ne­le se ir­to­poh­ja­vuo­an tai pii­ras­vuo­an poh­jal­le ja reu­noil­le.

4. Peh­men­nä vuo­hen­juus­toa en­sin hie­man ja le­vi­tä sit­ten tai­ki­nan pääl­le. Aset­te­le pääl­le ta­sai­ses­ti to­maat­ti­vii­pa­leet.

5. Rii­vi tim­ja­mi­nok­sis­ta leh­det. Ri­po­ta pii­rai­den pääl­le tim­ja­mia, sor­mi­suo­laa ja rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria.

6. Pais­ta pii­rak­kaa 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa, kun­nes poh­ja on kyp­sä ja pin­ta kau­niin paah­tu­nut, noin 25 mi­nuut­tia.

7. Nos­ta pii­rak­ka jääh­ty­mään ri­ti­läl­le en­nen vuo­as­ta ir­rot­ta­mis­ta. Lo­rau­ta kyp­sän pii­ra­kan pääl­le hie­man hy­vää olii­vi­öl­jyä.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 50 min.

Lue Myös

Joululeipä

Tomaatti focaccia

Vuohen­juus­to­pan­nu­kakut ja antipas­to­sa­laatti

Joululeipä

Tomaatti focaccia

Vuohen­juus­to­pan­nu­kakut ja antipas­to­sa­laatti

Uudet uuniperunat ja piparjuuri-savukalatahna

Bataattirieskat

Jogurtti-juustoskonssit

Parsapizza

Välimerelliset sämpylät

Hedelmäinen siemennäkkäri

Parsapizza

Välimerelliset sämpylät

Hedelmäinen siemennäkkäri

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2