Koti ja keittiö 3/2011 Katri Schröder | Kuva Arto Vuohelainen
8–10 annosta
Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
75 g voita tai margariinia
3 rkl vettä
Täyte:
1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
1 prk (150 g) pehmeää vuohenjuustoa
muutama oksa tuoretta timjamia
ripaus sormisuolaa ja rouhittua mustapippuria
oliiviöljyä
1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää paloiteltu rasva ja vesi ja nypi nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Voit valmistaa taikinan myös monitoimikoneessa. Kääri valmis taikina kelmuun ja nosta se jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.
2. Huuhtele tomaatit ja leikkaa kukin tomaatti kolmeksi viipaleeksi.
3. Kauli taikina ohueksi ympyräksi ja painele se irtopohjavuoan tai piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
4. Pehmennä vuohenjuustoa ensin hieman ja levitä sitten taikinan päälle. Asettele päälle tasaisesti tomaattiviipaleet.
5. Riivi timjaminoksista lehdet. Ripota piiraiden päälle timjamia, sormisuolaa ja rouhittua mustapippuria.
6. Paista piirakkaa 225-asteisessa uunissa, kunnes pohja on kypsä ja pinta kauniin paahtunut, noin 25 minuuttia.
7. Nosta piirakka jäähtymään ritilälle ennen vuoasta irrottamista. Lorauta kypsän piirakan päälle hieman hyvää oliiviöljyä.
Valmistusaika: noin 50 min.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2