(noin 50 kpl)
2 dl kuohukermaa
300 g tummaa suklaata
1 1/2 dl kirsikoita rommiliemessä
3/4 dl mantelirouhetta
2 tl vaniljasokeria
Kuorrutus:
300 g tummaa tai valkosuklaata
Koristeluun:
suklaaströsseleitä, mantelirouhetta, krokantteja, sulatettua tummaa tai valkosuklaata
Lisäksi: noin 50 kpl paperisia tai metallisia konvehtivuokia
1. Kiehauta kerma kattilassa, siirrä pois liedeltä ja anna jäähtyä hetken. Paloittele suklaa kuumaan kermaan ja sekoittele, kunnes suklaa on kokonaan sulanut ja massa on tasaista.
2. Valuta kirsikat kunnolla ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Lisää kirsikkapalat, mantelirouhe ja vaniljasokeri suklaaseokseen. Anna tryffelimassan jäähtyä ja jähmettyä, kunnes se on tarpeeksi kiinteää työstettäväksi käsin.
3. Pyörittele massasta palloja kuivin ja viilein käsin tai kahden teelusikan avulla. Laita valmiit pallot vielä hetkeksi jääkaappiin.
4. Sulata kuorrutuksen suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja anna jäähtyä hetken. Voit sulattaa myös valkoista ja tummaa suklaata erikseen ja kuorruttaa osan tryffeleistä vaaleiksi, osan tummiksi.
5. Kasta makeiset suklaasulaan yksitellen esim. kahden haarukan avulla ja nosta kovettumaan ritilän päälle. Kun kuorrutus on vielä pehmeää, ripottele haluamasi koristeet päälle. Voit jättää osan koristelematta ja kun kuorrutus on jähmettynyt, raidoittaa makeisen sulatetulla valkosuklaalla tai tummalla suklaalla.
6. Nostele kovettuneet konvehdit suoraan rasiaan tai paperisiin tai metallisiin karamellivuokiin. Säilytä viileässä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2