1–2 rkl öljyä
4 valkuaista
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
mantelilastuja
Täyte:
250 g mascarponejuustoa
1/2 dl kuohu- tai vispikermaa
1 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
300 g kirsikoita
1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vatkauksen loppuvaiheessa samalla vatkaten. Kääntele lopuksi joukkoon vaniljasokeri.
2. Laita leivinpaperi uunivuokaan (halkaisija noin 25 x 30 cm) ja voitele leivinpaperin pinta öljyllä. Levitä marenki vuokaan ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia.
3. Valmista sillä aikaa täyte. Halkaise kirsikat ja poista niistä kivet. Sekoita mascarponejuustoon kerma ja sokerit.
4. Anna marenkipohjan jäähtyä hetken uunista ottamisen jälkeen. Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota leivinpaperi.
5. Levitä täyte varovasti marengille ja ripottele päälle kirsikat. Rullaa kääretortun tapaan leivinpaperia apuna käyttäen. Kierrä tiukasti paperin sisään ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään tunniksi.
6. Leikkaa torttu viipaleiksi ennen tarjoilua.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2