Artikkeli

Kirsikka-maren­ki­kää­re­torttu

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vatkauksen loppuvaiheessa samalla vatkaten. Kääntele lopuksi joukkoon vaniljasokeri...

1–2 rkl öl­jyä

4 val­ku­ais­ta

2 dl so­ke­ria

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

man­te­li­las­tu­ja

Täy­te:

250 g mas­car­po­ne­juus­toa

1/2 dl kuo­hu- tai vis­pi­ker­maa

1 rkl to­mu­so­ke­ria

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

300 g kir­si­koi­ta

1. Vat­kaa val­ku­ai­set ko­vak­si vaah­dok­si. Li­sää so­ke­ri vat­kauk­sen lop­pu­vai­hees­sa sa­mal­la vat­ka­ten. Kään­te­le lo­puk­si jouk­koon va­nil­ja­so­ke­ri.

2. Lai­ta lei­vin­pa­pe­ri uu­ni­vuo­kaan (hal­kai­si­ja noin 25 x 30 cm) ja voi­te­le lei­vin­pa­pe­rin pin­ta öl­jyl­lä. Le­vi­tä ma­ren­ki vuo­kaan ja ri­pot­te­le pin­nal­le man­te­li­las­tu­ja. Pais­ta uu­nis­sa 175 as­tees­sa noin 20 mi­nuut­tia.

3. Val­mis­ta sil­lä ai­kaa täy­te. Hal­kai­se kir­si­kat ja pois­ta niis­tä ki­vet. Se­koi­ta mas­car­po­ne­juus­toon ker­ma ja so­ke­rit.

4. An­na ma­ren­ki­poh­jan jääh­tyä het­ken uu­nis­ta ot­ta­mi­sen jäl­keen. Ku­moa poh­ja so­ke­roi­dun lei­vin­pa­pe­rin pääl­le ja ir­ro­ta lei­vin­pa­pe­ri.

5. Le­vi­tä täy­te va­ro­vas­ti ma­ren­gil­le ja ri­pot­te­le pääl­le kir­si­kat. Rul­laa kää­re­tor­tun ta­paan lei­vin­pa­pe­ria apu­na käyt­tä­en. Kier­rä tiu­kas­ti pa­pe­rin si­sään ja lai­ta jää­kaap­piin te­key­ty­mään vä­hin­tään tun­nik­si.

6. Leik­kaa tort­tu vii­pa­leik­si en­nen tar­joi­lua.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ