MARI HARJULA • KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 8/2014
8–10 annosta
3 munaa
2 keltuaista
2 ½ dl sokeria
yhden vaniljatangon siemenet
4 dl kuohukermaa
2 dl kookosmaitoa
kookoshiutaleita
Kirsikkakompotti:
600 g kirsikoita
1 tl raastettua limen kuorta
yhden limen mehu
1 ½ dl hillosokeria
1. Valmista ensin kompotti. Poista kirsikoista kivet. Laita kirsikat ja limen raaste ja mehu kattilaan. Kiehauta seos ja keitä vielä noin viisi minuuttia. Lisää hillosokeri ja keitä hiljalleen 10 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä.
2. Mittaa munat, keltuaiset ja sokeri teräskulhoon. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sen sisus kulhoon. Vatkaa seosta vesihauteen päällä noin 6–8 minuutin ajan, kunnes se on paksua ja vaniljakastikemaista. Ota teräskulho pois vesihauteen päältä ja jatka vatkaamista, kunnes seos on jäähtynyt.
3. Vaahdota kerma. Lisää kermavaahto ja kookosmaito varovasti käännellen seokseen. Lisää kookoshiutaleet.
4. Laita vuokaan kerroksittain jäätelömassaa ja kirsikkakompottia.
5. Anna jäätyä pakastimessa vähintään kuusi tuntia.
Valmistusaika: noin 40 minuuttia + jäätymisaika 6 tuntia
Vaikeusaste: hieman työläs
Hinta: noin 10 euroa
ROMMIKIRSIKAT
1 l (500 g) kirsikoita
½ l vettä
2 ½ dl sokeria
2 kokonaista neilikkaa
1 tähtianis
1 kanelitanko
½ dl rommia
1. Mittaa vesi, sokeri ja mausteet kattilaan. Kiehauta seos, siirrä pois liedeltä ja anna liemen jäähtyä ja maustua viileässä yön yli.
2. Siivilöi liemi ja lisää sen joukkoon rommi.
3. Laita kirsikat lasipurkkiin ja kaada mausteliemi niiden päälle. Anna maustua viileässä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2