Ohje neljälle
400 g lampaanjauhelihaa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2 - 1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
Kastike:
200 g tuoreita kirsikoita +1 rkl sokeria tai
noin 3 - 4 rkl kirsikkahilloa
1/2 kanaliemikuutio
2 1/2 dl vettä
1 rkl voita tai margariinia
1 - 2 tl maissitärkkelystä
1 tl balsamiviinietikkaa
maun mukaan suolaa ja rouhittua mustapippuria
(1 rkl kirsikkalikööriä)
Koristeluun:
kokonaisia kirsikoita
1. Kuori ja raasta sipuli karkeaksi. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Kuullota silput öljyssä pehmeiksi.
2. Yhdistä kaikki taikinan ainekset keskenään. Anna makujen tasaantua viileässä noin puoli tuntia.
3. Muotoile taikinasta ensin tiivis koepulla ja paista se, lisää suolaa tarvittaessa.
4. Paista pyörykät kypsiksi öljyssä laakealla pannulla tai uunissa 225 asteessa 15 - 20 minuuttia.
5. Valmista kastike. Jos käytät tuoreita kirsikoita, pese ne, poista kivet ja silppua hedelmäliha.
6. Kuullota kirsikkasilppu pannulla voissa ja lisää 1 rkl sokeria.
7. Lisää kanaliemi ja hauduta hiljalleen 10 minuuttia. Soseuta seos ja siivilöi halutessasi.
8. Sekoita maissijauhot vesitilkkaan. Lisää ne kastikkeeseen ja anna sen kiehahtaa. Mausta balsamicolla ja mausteilla ja halutessasi liköörillä. Koristele kastike muutamalla kokonaisella kirsikalla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2