Koti ja Keittiö 11/06
(6:lle)
6 hapanta, pientä omenaa
2 dl valmista kinuskikastiketta
1 tl viinietikkaa
Lisäksi:
1 l vaniljajäätelöä
1 prk (300/210 g) valmista kurpitsasalaattia
1/2 dl sokeria
6 puista varrastikkua tai vahvaa, ohutta omenapuun oksaa
1. Pane kattilaan kurpitsasalaatti liemineen ja lisää sekaan sokeri. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes seos on siirappimaista. Soseuta sauvasekoittimella ja nosta sivuun.
2. Pane kinuskikastike ja viinietikka kattilaan ja lämmitä seos kuumaksi.
3. Kuori omenat ja työnnä tikut tiukasti omeniin.
4. Upota kukin omena huolellisesti kattilaan ja kääntele sitä tikussa niin, että omena on tasaisesti kinuskin peitossa. Tarvittaessa voit valella kinuskia omenien päälle lusikalla.
5. Nosta omenat leivinpaperille. 6. Sekoita kurpitsasose pehmenneeseen jäätelöön.
7. Levitä jäätelöseosta annoslautasten pohjalle tasaiseksi kerrokseksi ja nosta päälle kinuskiomenat.
8. Tarjoa heti jälkiruokana tai herkutteluannoksena.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ