Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 11/06

Kinuskiomenat ja pehmeä kurpitsajäätelö

Tarjoa jälkiruokana tai herkut­te­lu­an­noksena.

(6:lle)

6 ha­pan­ta, pien­tä ome­naa

2 dl val­mis­ta ki­nus­ki­kas­ti­ket­ta

1 tl vii­nie­tik­kaa

Li­säk­si:

1 l va­nil­ja­jää­te­löä

1 prk (300/210 g) val­mis­ta kur­pit­sa­sa­laat­tia

1/2 dl so­ke­ria

6 puis­ta var­ras­tik­kua tai vah­vaa, ohut­ta ome­na­puun ok­saa

1. Pane kat­ti­laan kur­pit­sa­sa­laat­ti lie­mi­neen ja li­sää se­kaan so­ke­ri. An­na kie­hua hil­jal­leen noin 15 mi­nuut­tia, kun­nes seos on sii­rap­pi­mais­ta. So­seu­ta sau­va­se­koit­ti­mel­la ja nos­ta si­vuun.

2. Pane ki­nus­ki­kas­ti­ke ja vii­nie­tik­ka kat­ti­laan ja läm­mi­tä seos kuu­mak­si.

3. Kuo­ri ome­nat ja työn­nä ti­kut tiu­kas­ti ome­niin.

4. Upo­ta ku­kin ome­na huo­lel­li­ses­ti kat­ti­laan ja kään­te­le sitä ti­kus­sa niin, et­tä ome­na on ta­sai­ses­ti ki­nus­kin pei­tos­sa. Tar­vit­ta­es­sa voit va­lel­la ki­nus­kia ome­nien pääl­le lu­si­kal­la.

5. Nos­ta ome­nat lei­vin­pa­pe­ril­le. 6. Se­koi­ta kur­pit­sa­so­se peh­men­nee­seen jää­te­löön.

7. Le­vi­tä jää­te­lö­se­os­ta an­nos­lau­tas­ten poh­jal­le ta­sai­sek­si ker­rok­sek­si ja nos­ta pääl­le ki­nus­ki­o­me­nat.

8. Tar­joa heti jäl­ki­ruo­ka­na tai her­kut­te­lu­an­nok­se­na.