Tee perinteisen täytekakun sijaan sitruunainen kuivakakku. Nosta se tarjottimelle mansikoiden, syötävien kukkien ja vanilja-mascarponevaahdon kanssa. Anna jokaisen syöjän koota oma herkkulautasensa.
Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Sitruunakakku mansikoiden ja mascarponevaahdon kanssa
20 min + 1 t 15 min . helpohko . noin 13 e
10 palaa
175 g voita
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 sitruunan kuoriraaste
2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
Kostutus:
2 dl tomusokeria
1 sitruunan mehu
2 rkl vettä
Tarjoiluun:
mascarponevaahtoa (ohje alla), mansikoita, minttua, syötäviä kukkia
1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (vetoisuus noin 1,5 l).
2. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Lisää joukkoon sitruunan kuoriraaste.
3. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne munavaahtoon vuorotellen voisulan kanssa.
4. Paista uunin keskitasolla 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Paistoaika riippuu vuoasta ja uunin tehosta. Anna jäähtyä 15 minuuttia. Kumoa kakku. Jätä vuoka kakun päälle, niin kakusta irtoava kosteus ei karkaa.
5. Tee kostutus. Yhdistä tomusokeri, sitruunamehu ja vesi. Sekoita tasaiseksi.
6. Pistele kakkuun reikiä varrastikulla. Valele kakku kostutuksella. Kostutus kannattaa tehdä muutamassa erässä, niin kakku ehtii imeä hitaasti kostutusta. Kääri kakku kelmuun.
7. Laita kakku jääkaappiin tasaantumaan muutamaksi tunniksi. Tarjoa mascarponevaahdon ja mansikoiden kanssa.
Mascarponevaahto
1 dl kuohukermaa
1 prk (250 g) mascarponea
2 rkl tomusokeria
2 tl vaniljatahnaa tai vaniljasokeria
1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää mascarpone ja sokerit. Sekoita vain sen verran, että seos on tasaista. Tarjoa sitruunakakun ja mansikoiden kanssa.
Tee perinteisen täytekakun sijaan sitruunainen kuivakakku. Nosta se tarjottimelle mansikoiden, syötävien kukkien ja vanilja-mascarponevaahdon kanssa. Anna jokaisen syöjän koota oma herkkulautasensa.
Vinkki!
Voit halutessasi koota tarjottimelle myös muita makupaloja, kuten keksejä, karamellejä ja hedelmäpaloja.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ