Artikkeli

Kesämajoneesi

Näin majoneesi tehtiin 40-luvun Kotiruoka-kirjassa.

2 rkl voi­ta

3 rkl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl si­nap­pia

3 dl kas­vis­lien­tä tai vet­tä

2 kel­tu­ais­ta

2 rkl ruo­ka­öl­jyä

3 rkl vii­nie­tik­kaa

suo­laa, so­ke­ria, val­ko-

pip­pu­ria

1 dl hy­vää ker­maa

1. Val­mis­ta vois­ta, veh­nä­jau­hois­ta ja ve­des­tä kas­ti­ke­poh­ja ku­ten val­ko­kas­ti­ket­ta teh­des­sä. Kaa­da kuu­ma kas­ti­ke kel­tu­ais­ten jouk­koon ja se­koi­ta hy­vin. Maus­ta si­na­pil­la. Li­sää hy­vin vat­ka­ten öl­jy ja vii­nie­tik­ka. Maus­ta suo­lal­la, so­ke­ril­la ja val­ko­pip­pu­ril­la. Li­sää juu­ri en­nen tar­joi­lua vat­kat­tu ker­ma.

Koti ja keit­tiö 8/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ