SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAT FABIAN BJÖRKKOTI JA KEITTIÖ 1-2/2016
4 annosta
Kesäkurpitsapasta:
2 pienehköä kesäkurpitsaa
2 rkl extra virgin -oliiviöljyä
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
Pähkinäpullat:
1 dl saksanpähkinöitä
1 valkosipulinkynsi
200 g ruskeita herkkusieniä
1–2 taatelia
½ tl garam masalaa
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
Tomaattikastike:
1 valkosipulinkynsi
250 g kypsiä (terttu)kirsikkatomaatteja
1 rkl extra virgin -oliiviöljyä
1 pieni ruukku tuoretta basilikaa
Koristeluun:
basilikaa
1. Tee vihannesteroittimella tai leikkurilla kesäkurpitsasta ohutta nauhaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lorauta päälle öljyä. Anna maustua huoneenlämmössä noin puoli tuntia.
2. Valmista pähkinäpullat. Murskaa pähkinät hienoksi rouheeksi. Kuori valkosipuli. Lisää se pilkottujen sienten ja taateleiden kanssa tehosekoittimeen. Pyöräytä karkeahkoksi tahnaksi.
3. Mausta seos garam masalalla, suolalla ja pippurilla. Pyörittele massasta pienehköjä palloja. Voit halutessasi pyöräyttää pallot pähkinärouheessa. Laita ne jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistelet muut aineet.
4. Valmista tomaattikastike. Kuori valkosipuli. Puolita tomaatit. Laita ne tehosekoittimeen öljyn ja basilikanlehtien kanssa. Pyöräytä kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Voit halutessasi lisätä öljyä.
5. Koko annokset. Yhdistä tomaattikastike kesäkurpitsasuikaleisiin. Nosta päälle pähkinäpullia. Koristele basilikalla.
Vinkki! Käytä kastikkeeseen mahdollisimman makeita tomaatteja. Tähän ruokaan kannattaa käyttää sormisuolaa (esimerkiksi Maldonia), sillä se antaa annokseen ekstramakua.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2