Artikkeli

Kesäkur­pit­sa­kakku

2 mu­naa

2 1/2 dl hu­na­jaa tai

tum­maa ruo­ko­so­ke­ria

1 dl au­rin­gon­kuk­ka- tai

ryp­si­öl­jyä

1/2 dl vet­tä

1 sit­ruu­nan mehu

2 dl raas­tet­tua ke­sä­kur­pit­saa

2 tl ka­ne­lia

1/2 tl nei­lik­kaa

1 tl in­ki­vää­riä

3 1/2 dl tum­mia

veh­nä­jau­ho­ja tai spel­tiä

3 tl lei­vin­jau­het­ta

1. Voi­te­le ja lei­vi­tä kak­ku­vuo­ka. Man­na­ryy­ni käy lei­vi­tyk­seen, si­tä­kin saa spel­ti­nä tai ko­ko­jy­väi­se­nä. Sää­dä uu­ni 175-as­tei­sek­si.

2. Hal­kai­se ke­sä­kur­pit­sa ja pois­ta säi­kei­nen kes­ki­o­sa. Raas­ta he­del­mä­li­ha kar­ke­ak­si raas­teek­si.

3. Vaah­do­ta mu­nat ja hu­na­ja. Li­sää öl­jy, sit­ruu­na sekä vesi.

4. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja li­sää tai­ki­naan.

5. Kyp­sen­nä kak­kua noin tun­ti eli kun­nes kak­kuun pis­tet­ty tik­ku jää kui­vak­si. Ku­moa kak­ku ri­ti­läl­le jääh­ty­mään.

VIH­JE: Voit käyt­tää kak­kuun myös hil­lot­tua ke­sä­kur­pit­saa tai kel­tais­ta kur­pit­saa.

Koti ja keit­tiö 9/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ