2 munaa
2 1/2 dl hunajaa tai
tummaa ruokosokeria
1 dl auringonkukka- tai
rypsiöljyä
1/2 dl vettä
1 sitruunan mehu
2 dl raastettua kesäkurpitsaa
2 tl kanelia
1/2 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
3 1/2 dl tummia
vehnäjauhoja tai speltiä
3 tl leivinjauhetta
1. Voitele ja leivitä kakkuvuoka. Mannaryyni käy leivitykseen, sitäkin saa speltinä tai kokojyväisenä. Säädä uuni 175-asteiseksi.
2. Halkaise kesäkurpitsa ja poista säikeinen keskiosa. Raasta hedelmäliha karkeaksi raasteeksi.
3. Vaahdota munat ja hunaja. Lisää öljy, sitruuna sekä vesi.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
5. Kypsennä kakkua noin tunti eli kunnes kakkuun pistetty tikku jää kuivaksi. Kumoa kakku ritilälle jäähtymään.
VIHJE: Voit käyttää kakkuun myös hillottua kesäkurpitsaa tai keltaista kurpitsaa.
Koti ja keittiö 9/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2