Artikkeli

KAT­RI SCHRÖ­DER • KU­VAT REET­TA PA­SA­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 8/2014

Kesäkurpitsa/carpaccio

Kesäiseksi alkupalaksi sopii mainiosti ohuina siivuina paistettu kesäkur­pit­sa­sa­laatti.

4 an­nos­ta

1 iso tai 2 pie­nem­pää vih­re­ää

ke­sä­kur­pit­saa

50 g ru­co­la­sa­laat­tia

4 rkl pin­jan­sie­me­niä

25 g par­me­saa­nia

ri­paus sor­mi­suo­laa ja rou­hit­tua

mus­ta­pip­pu­ria

2 rkl olii­vi­öl­jyä

1. Huuh­te­le ja vii­pa­loi ke­sä­kur­pit­sat ohuik­si las­tuik­si. Voit käyt­tää vii­pa­loin­tiin man­do­lii­nia.

2. Huuh­te­le ja kui­vaa ru­co­la­sa­laat­ti. Paah­da pin­jan­sie­me­net kui­val­la pan­nul­la kau­niin rus­keik­si.

3. Le­vi­tä tar­joi­lu­va­dil­le lo­mit­tain ke­sä­kur­pit­sa­vii­pa­leet ja nos­te­le pääl­le ka­sak­si ru­co­la­sa­laat­tia. Vuo­le pääl­le par­me­saa­ni­las­tu­ja. Maus­ta ke­vy­es­ti suo­lal­la ja rou­hi­tul­la mus­ta­pip­pu­ril­la. Pirs­ko­ta pääl­le olii­vi­öl­jyä.